Bug Reports: Alpha Experimental 6.0 - Release Candidate 2

Discussion in 'Bugs' started by Hummel-o-War, May 18, 2017 at 6:56 AM.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Hummel-o-War

    Hummel-o-War Administrator
    Staff Member Community Manager

    Joined:
    Jun 15, 2015
    Messages:
    3,238
    Likes Received:
    4,093
    PLEASE READ FIRST!!

    1. If you haven an issue with a Base or Vessel with temperature, radiation, colliders, can-not-dock, o2 or plants not growing or anything that happens without anything else in the game world is directly affected, please ADD THE BLUEPRINT or the SAVEGAME and add an info if SP or MP! If you want to add your savegame, please upload your savegame to a cloud host (like dropbox, google,..) and add a LINK to your report

    2. If you having issues with something missing from your planet, spawned in the wrong place or anything that keeps being broken after resuming a savegame PLEASE UPLOAD the savegame to a cloud host (like dropbox, google etc) and add a LINK in your bug report

    3. If you CRASHED with a message "Continue or Quit" on a SP or MP game, PLEASE ALWAYS add the corresponding CLIENT.LOG file! You can find it in the /LOGS folder with the appropriate version name (e.g. version folder with 1022 is for version 6.x build 1022). Please do NOT copy the contents of the Client.log files to this thread!

    IF you are the server owner, please zip the corresponding LOGS folder of your server and attach it to the bug-report as well!

    4. If you CRASHED back to desktop (empyion.exe does not work anymore) do the same as in (3.).

    5. If you game FREEZES (locked up), please make a note that this is a FREEZE (not a "Crash"). Add the same files as in 3. and maybe add a dxdiag as well.

    THANKS A LOT FOR YOUR SUPPORT! :)

    -------------------------------------

    Post your bugs here using the following template:


    Mode: (Creative, Survival)
    Location: (Singleplayer, Dedicated Server, Peer2Peer Coop)

    SERVER NAME: (If the issue happened on a public server, please add the name here)
    SEED-ID: (Please always add the SEED-ID for SingleplayerSurvival games; Open the console. The Seed is noted somewhere to the "playfield loaded" dialogue)

    If applicable:
    MODIFIED PLAYFIELDS: Yes/No/DontKnow (<- YES if new planets or non-default playfields are used. Use DontKnow if you are not aware if anything has been changed)

    Reproducibility: (Always, Sometimes, Unable)
    Severity: (Trivial, Minor, Major, Crash)

    Type: (Global / O2Rooms / Temperature,Radiation / Player Armor,Boosters / Repair / Teleport,Portals / Instances / Triggers,Sensors / AIVessels / Gamestart / ... )

    Summary:

    Description:

    Steps to Reproduce:

    Screenshots, Crash Logs, any other Relevant Information or Download links:
     
    #1
    Bill52 likes this.
  2. Exacute

    Exacute Active Member

    Joined:
    Feb 17, 2017
    Messages:
    231
    Likes Received:
    141
    Mode: Any
    Location: SP. tho likely same with MP

    SERVER NAME: N/A
    SEED-ID: Any

    If applicable:
    MODIFIED PLAYFIELDS: Yes

    Reproducibility: Always
    Severity: Trivial

    Type: Turrets/AI

    Summary: Turrets have lost all sense of FOV

    Description: Unless I'm mistaken, turrets didn't use to feel this cheap; They can shoot you in basically any angle, that aren't obscured, even if "physically inpossible". I might be mistaken, and this have always been the case, but I don't remember it as such.

    Steps to Reproduce: Play with turrets.

    Screenshots, Crash Logs, any other Relevant Information or Download links:
     
    #2
  3. Zuleica

    Zuleica Well-Known Member

    Joined:
    Sep 24, 2016
    Messages:
    1,112
    Likes Received:
    1,304
    I STILL don't see fixes for:

    1. CVs not triggering sensors mounted on BAs (and when mounted in CVs not being triggered by a BA or another CV).

    2. Touch plate and light beam sensors not persistent when SV/ HV docks (e.g. SV/HV becomes transparent to light beam the moment it docks)

    I've reported both multiple times at each new release.
     
    #3
    Daede likes this.
  4. cmwhee

    cmwhee Member

    Joined:
    Oct 31, 2016
    Messages:
    39
    Likes Received:
    31
    this is the wrong place for this message, but:

    the RC2 announcement isn't on the homepage
     
    #4
  5. jlego

    jlego Member

    Joined:
    Oct 18, 2016
    Messages:
    53
    Likes Received:
    41
    A couple of minor bugs still present that were reported in previous versions (if preferred, I can repost full reports, but I'm erring against that to keep this thread for new, more major issues):
    1. The "white flash" bug reported by nowakowsky for 6.0 part III (report post - screenshots, video and further info posted by me later in thread)
    2. Issue with constructor UI erroneously showing templates as being available for production (report post)
    Additionally, there's a new trivial issue that probably doesn't warrant a full report: the power usage value shown on the the HUD for vessels (when sitting in the cockpit) is the wrong colour (should be white as with the others, but is light blue).
     
    #5
  6. Kubbu

    Kubbu New Member

    Joined:
    Nov 25, 2016
    Messages:
    8
    Likes Received:
    7
    Mode: Creative
    Location: singleplayer

    SERVER NAME: N/A
    SEED-ID: Any

    If applicable:
    MODIFIED PLAYFIELDS: no

    Reproducibility: Always
    Severity: minor to major

    Type: Weapons/ Rockets/ slow projectiles

    Summary: Rocket launchers and plasma cannons not working when flying backwards or sideways
    Description: wanned to test if rockets work properly again - they dont: bugged out when moving sideways or backwards and they tend to bounce of the ground instead of exploding

    Steps to Reproduce: Use SV armed with rockets, fly backwards or sideways and shoot
     
    #6
    Eleazaros likes this.
  7. Exacute

    Exacute Active Member

    Joined:
    Feb 17, 2017
    Messages:
    231
    Likes Received:
    141
    Mode: any/all
    Location: any/all

    SERVER NAME: N/A
    SEED-ID: any

    If applicable:
    MODIFIED PLAYFIELDS: Yes

    Reproducibility: Always
    Severity: very minor

    Type: Jetpack use

    Summary: When using an elevator, you also use your jetpack

    Description: Extreamly minor thing, but still something I'd call a bug: When going up an elevator (pressing space), with jetpack active, it uses jetpack, but moves at same speed, as you'd ordinarilly move up.

    Steps to Reproduce: Use any POI with an elevator. Apply jetpack. Go up in elevator. Observe it depletes jetpack meter.

    Screenshots, Crash Logs, any other Relevant Information or Download links: N/A
     
    #7
    Ranger and Lhetre like this.
  8. Exacute

    Exacute Active Member

    Joined:
    Feb 17, 2017
    Messages:
    231
    Likes Received:
    141
    Mode: any/all
    Location: any/all

    SERVER NAME: N/A
    SEED-ID: any

    If applicable:
    MODIFIED PLAYFIELDS: Yes

    Reproducibility: Always
    Severity: minor

    Type: PDA

    Summary: When starting a new game, pda data isn't refreshed

    Description:Minor inconvenience. But have gotten to annoy me quite a bit. When starting a new game, the PDA data isn't refreshed from files. I def. think it should be, as it seems silly behavior having it cached

    Steps to Reproduce: Start game, edit any .yaml for pda, create new game, observe no changes in the pda, althought you made edits in the yaml

    Screenshots, Crash Logs, any other Relevant Information or Download links: N/A
     
    #8
  9. Exacute

    Exacute Active Member

    Joined:
    Feb 17, 2017
    Messages:
    231
    Likes Received:
    141
    Mode: any/all
    Location: any/all

    SERVER NAME: N/A
    SEED-ID: any

    If applicable:
    MODIFIED PLAYFIELDS: Yes

    Reproducibility: Always
    Severity: minor

    Type: PDA

    Summary: When using pda readdata, open chapters don't get refreshed

    Description:Minor inconvenience. But using the pda readdata command does not refresh open chapters. if closed, and reopened, it displays proper content, otherwise it displays old (however, lang.csv (pda.csv) is being updated)

    Steps to Reproduce: open pda, open chapter, change pda.yaml chapter details for that chapter, close pda, open console, type pda readdata, close console, open pda, notice that it havn't updated the open chapter.

    Screenshots, Crash Logs, any other Relevant Information or Download links: N/A
     
    #9
  10. Evolvei

    Evolvei Member

    Joined:
    Aug 23, 2016
    Messages:
    55
    Likes Received:
    30
    Mode: Survival
    Location: Singleplayer vs RentedServer
    Nitrado Server Rental
    SEED-ID: Various seeds, does not seem to matter
    Reproducibility: Always

    Severity: Major

    Type: POI vs Vegetation Loading on rented server

    Summary: Vegetation growing through POIs for AKUA game start on rented server, not on singleplayer.

    Description: Same seed on server as single player. On server vegetation is through POIs, singleplayer with same seed vegetation is not through POIs. Have tried different seeds. Same results.

    Steps to Reproduce: Game Start on Nitrado server.
     
    #10
    Last edited: May 18, 2017 at 12:23 PM
  11. Exacute

    Exacute Active Member

    Joined:
    Feb 17, 2017
    Messages:
    231
    Likes Received:
    141
    (updated from last report)
    Mode: any/all
    Location: any/all

    SERVER NAME: N/A
    SEED-ID: any

    If applicable:
    MODIFIED PLAYFIELDS: N/A,all

    Reproducibility: Always
    Severity: Eh?

    Type: "lagshots" v3.0

    Summary: Projectiles fire through blocks

    Description: When clipping into a block, you can fire a weapon, and its projectile will travel to the next "non-invisible" block. ie. if clipped into a block, the projectile will travel till another blocktype.
    Obviously clipping through the blocks isn't intended in the first place, but given AI/NPCs occasionally end up falling through the ground, this is a way to reproduce this, and observe results.

    Steps to Reproduce: Clip into block. Fire weapon. Observe how it ignores solids

    Screenshots, Crash Logs, any other Relevant Information or Download links: N/A

    Sidenote: Good job fixing the under-ground part.. I've been unable to test if this also fixed the issue for AI/NPCs.. but does no longer works for players atleast..
     
    #11
  12. DJ.gc

    DJ.gc New Member

    Joined:
    Thursday
    Messages:
    3
    Likes Received:
    1
    Mode: Survival
    Location: Singleplayer

    SERVER NAME: NA
    SEED-ID: 79466

    If applicable:
    MODIFIED PLAYFIELDS: No

    Reproducibility: Always
    Severity: Crash (Unplayable loop of exception popup, no way to get to console)

    Type: Gamestart / Savegame load

    Summary:

    Loading of save game (single player, survival) causes the game to instantly go into an exception window loop, rendering the game unplayable.

    Description:

    On loading save that worked in RC1 (was created in the version prior to the introduction of NPC traders), exception popup (continue, mail & continue, mail & quit) triggers instantly and cannot get clear to even trigger a console or ESC key to close it, requiring the game to be externally ended.

    Several lines in log like this:

    The referenced script on this Behaviour is missing!
    (Filename: Line: 1514)
    The referenced script on this Behaviour (Game Object '<null>') is missing!

    Followed by a never ending stream of these:

    ArgumentOutOfRangeException: Argument is out of range.
    Parameter name: index
    at System.Collections.Generic.List`1[Assembly-CSharp.DockingPaneTree].get_Item (Int32 index) [0x00000] in <filename unknown>:0
    at Assembly-CSharp.MenuItemContext.get_ExtractOutline (Int32 ) [0x00000] in <filename unknown>:0
    at RbCtrlClusterDrone.AddPane () [0x00000] in <filename unknown>:0
    at RbCtrlClusterDrone.FixedUpdate () [0x00000] in <filename unknown>:0

    (Filename: Line: -1)


    Steps to Reproduce:

    Simply load save.

    Screenshots, Crash Logs, any other Relevant Information or Download links:

    Savegame dropbox link: https://www.dropbox.com/s/j693qdoc09ktkal/Restart-Exp-A6-5-170518-1136.zip?dl=0
     

    Attached Files:

    #12
    Last edited: May 18, 2017 at 12:16 PM
    banksman45 likes this.
  13. oojimaflip

    oojimaflip Well-Known Member

    Joined:
    Oct 6, 2016
    Messages:
    471
    Likes Received:
    793
    Mode: Creative, Survival
    Location: Singleplayer, Dedicated Server
    Reproducibility: Always
    Severity: Major

    Type: Block Placement/Removal

    Summary: Broken

    Description: three distinct hitches after adding or removing any block, the larger the structure the longer the pauses.

    Steps to Reproduce: Build something bigger than a bus.
     
    #13
  14. Exacute

    Exacute Active Member

    Joined:
    Feb 17, 2017
    Messages:
    231
    Likes Received:
    141
    Can confirm. Quite severely.
     
    #14
    Timer, vicomt and oojimaflip like this.
  15. Exacute

    Exacute Active Member

    Joined:
    Feb 17, 2017
    Messages:
    231
    Likes Received:
    141
    Mode: Any
    Location: Any

    SERVER NAME: N/A, all
    SEED-ID: N/A, all

    If applicable:
    MODIFIED PLAYFIELDS: all

    Reproducibility: Always
    Severity: Major-ish

    Type: Global

    Summary: Fullscreen windowed doesn't work

    Description: When ticking the fullscreen, and fullscreen windowed to "on"; it is fullscreen, but not windowed. Tabbing/clicking to another monitor minimizes the game, as if fullcsreened

    Steps to Reproduce: put setting to on. Tab/click to another application

    Screenshots, Crash Logs, any other Relevant Information or Download links: N/A
     
    #15
  16. SpannerMonkey

    SpannerMonkey New Member

    Joined:
    Apr 23, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    1
    Mode: Survival
    Location: Singleplayer

    SERVER NAME: NA
    SEED-ID: 986210

    MODIFIED PLAYFIELDS: No

    Reproducibility: Always
    Severity: could be a problem, but i am lost on this planet anyway ;)

    Type: Map of planet is a little lacking in detail

    Summary: On pressing m, the map screen comes up ( no crash yippy ), but it is blank.

    Description: The fog of war is very strong on this starter planet:rolleyes:, i can bring up the star map, that displays ok, but the planet map is blank, i can move my cursor about & bring up white writing of ore deposits, starter base etc
    NewGame_2017-05-18_16-53-46.png NewGame_2017-05-18_16-53-59.png


    I will try a few fresh start of different worlds & see if it is the same. I guess it makes sense, just crashed landed, GPS must have been damaged.
     

    Attached Files:

    #16
    Last edited: May 18, 2017 at 12:39 PM
  17. Exacute

    Exacute Active Member

    Joined:
    Feb 17, 2017
    Messages:
    231
    Likes Received:
    141
    Mode: Survival, although likely any
    Location: DoG, although likely any

    SERVER NAME: N/A
    SEED-ID: 354094

    If applicable:
    MODIFIED PLAYFIELDS: yes, scenario, Dawn of glory

    Reproducibility: Always
    Severity: minor

    Type: UI

    Summary: Ammo-part doesn't show any content

    Description: Although ammunition is in a container, it is not displayed in the control-panel window for it.

    Steps to Reproduce: Test scenario Dawn of glory, go to control panel (P), and see window. Then look in ammo container and notice it has ammo. Try repeat after doing chapter1, where you even add to the container.

    Note: "fill all" button seems to be bugged aswell. (Nothing is getting transfered to the box on click)

    Screenshots, Crash Logs, any other Relevant Information or Download links:

    [​IMG]
    [​IMG]
     

    Attached Files:

    #17
  18. BlackCat

    BlackCat New Member

    Joined:
    Mar 27, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    2
    Mode: (Creative & Survival)
    Location: (Singleplayer)

    If applicable:
    MODIFIED PLAYFIELDS: No

    Reproducibility: (Always)
    Severity: ( Minor)

    Type: (Door)

    Summary:
    Can not pass through door when placed at bottom of wedge block ramp.
    Description:
    Issue is for doors. Armored doors still work fine. Issue started in recent update to Alpha 6.
    Steps to Reproduce:
    Place door at bottom of wedge block in CV or BA. Can not pass through door.

    Screenshots, Crash Logs, any other Relevant Information or Download links:
    Uploaded screen shot
     

    Attached Files:

    #18
    oojimaflip likes this.
  19. Timer

    Timer Member

    Joined:
    Nov 7, 2016
    Messages:
    35
    Likes Received:
    49
    Mode: Survival
    Location: SinglePlayer

    SEED-ID: 499468

    If applicable:
    MODIFIED PLAYFIELDS: no

    Reproducibility: Always
    Severity: Major

    Type:
    (Global)

    Summary: Can't remove terrain in Titan Wrecks to expose Core or Cargo Boxes.

    Description: "Cannot Build or Drill Nearby Enemy Base."

    Steps to Reproduce: See Above Medium_Akua_2017-05-18_14-43-57.png

    Screenshots, Crash Logs, any other Relevant Information or Download links:
     
    #19
    Talon-Thorn, Neil and Exacute like this.
  20. Pantera

    Pantera Well-Known Member

    Joined:
    Aug 15, 2016
    Messages:
    1,148
    Likes Received:
    1,078
    Was the save from the pics in a new game ?
    It doesn't happen for me the map displays correctly.
     
    #20
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page