Bug Reports: Alpha 4.3.1

Discussion in 'Bugs' started by Kane Hart, Nov 10, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Nerad

    Nerad Ensign

    Joined:
    Nov 17, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    5
    Hello,

    I am a Member of the Managament of Galaxy9.de server

    We have a big problem, who broke at the moment the balancing on planets.

    Automatic Turrets on Base fires on enemy ships not until the enemy ship is under the range of 450m. The Problem is that you can fire with CV frontweapons in a range of 900m. So you can destroy enemy bases very easy and the attacked base can not be really defend, especially when the players from the Base are on the Way.


    Greetz Nerad
     
    #101
    Tyrax Lightning likes this.
  2. Hummel-o-War

    Hummel-o-War Administrator
    Staff Member Community Manager

    Joined:
    Jun 15, 2015
    Messages:
    4,271
    Likes Received:
    5,717
    On Planets or space?
     
    #102
    Tyrax Lightning likes this.
  3. Nerad

    Nerad Ensign

    Joined:
    Nov 17, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    5
    Planets
     
    #103
    Tyrax Lightning likes this.
  4. Shadocat

    Shadocat Ensign

    Joined:
    Aug 18, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    Hello, I would like to share some success.
    Mode: Survival
    Location: Dedicated Server

    SERVER NAME: long name ending in RENNTECH
    SEED-ID: Don't know.

    If applicable:
    MODIFIED PLAYFIELDS: Yes - specifically Vulca Orbit

    Reproducibility: (Uncertain, didn't try more than once, after the success. Don't want to clutter up space on server.)
    Severity: (Minor)

    Summary: Regarding Blueprints not spawning, but you can see the marker tag where you tried to spawn it.
    I think I was able to resolve this for myself.

    Description:
    Blueprint was very simple. Base blueprint consisting of only a core, Combat steel blocks, window blocks, gravity generators, and most importantly, WALKWAY BLOCKS PLACED IN THE FORM OF STRAIGHT GLASS RAILINGS.
    Does not spawn on the Renntech Server. All that spawns is an empty base tag.
    Spawns just fine in local Creative mode.


    Steps to Reproduce:
    Remove the glass railings, and the blueprint spawns just fine.

    Screenshots, Crash Logs, any other Relevant Information:
     
    #104
    Tyrax Lightning likes this.
  5. Metal_Burner

    Metal_Burner Ensign

    Joined:
    Aug 22, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    3
    Mode: Survival
    Location: Dedicated Server

    Server Name: CReeP World - NL

    Reproducibility: Always
    Severity: Minor

    Can't rotate the HV-booster blocks

    Steps to reproduce: Build a HV.
     
    #105
    Tyrax Lightning likes this.
  6. Frigidman

    Frigidman Rear Admiral

    Joined:
    Mar 19, 2016
    Messages:
    4,675
    Likes Received:
    6,590
    I believe this is intentional. They only work one way, so they only go on one way.
     
    #106
    Tyrax Lightning likes this.
  7. Metal_Burner

    Metal_Burner Ensign

    Joined:
    Aug 22, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    3
    You can't place them sideways? o_0
     
    #107
    Tyrax Lightning likes this.
  8. Frigidman

    Frigidman Rear Admiral

    Joined:
    Mar 19, 2016
    Messages:
    4,675
    Likes Received:
    6,590
    Nope. They are boosters... the blast downwards to lift the HV into the air. Sooo... no sideways mounting (or top).
     
    #108
    Tyrax Lightning likes this.
  9. Metal_Burner

    Metal_Burner Ensign

    Joined:
    Aug 22, 2016
    Messages:
    4
    Likes Received:
    3
    Ah, that's what i meant :p but i want to rotate it to the length of the ship ( rotate them 90 degrees)
    Here a screenshot of the ship with the boosters placed sideways:
    [​IMG]
     
    #109
    Tyrax Lightning likes this.
  10. Frigidman

    Frigidman Rear Admiral

    Joined:
    Mar 19, 2016
    Messages:
    4,675
    Likes Received:
    6,590
    It appears you have built your ship 'sideways' from the starter block. That is why they are side to side, instead of front to back. Oops ;)
     
    #110
  11. Tyrax Lightning

    Tyrax Lightning Rear Admiral

    Joined:
    Jan 20, 2016
    Messages:
    4,789
    Likes Received:
    3,604
    Frankly I wish they could be rotated on the Green Axis for more options for where ya can place them. Why would it matter which way they're spun as long as the bottom part that blasts the force to the ground is pointed down?
     
    #111
    Sturm Panzer and Frigidman like this.
  12. Ashrai

    Ashrai Captain

    Joined:
    Nov 30, 2015
    Messages:
    186
    Likes Received:
    430
    Creattive mode.
    I just can see stuff in a confined space around my ship, rectangular shape.
    Already reported or no bug at all and just my settings?

    20161119150526_1.jpg
     
    #112
    Tyrax Lightning likes this.
  13. TheBig2k

    TheBig2k Ensign

    Joined:
    Oct 26, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    1
    Mode: Survival
    Location: Dedicated Server

    Server Name: CH Titon by helvetic network

    Reproducibility: Always
    Severity: Minor

    Ships *fly* away, when i will be go to it. (Sorry for my bad english)

    They fall to other side, when they land.
     
    #113
    Tyrax Lightning likes this.
  14. Nerad

    Nerad Ensign

    Joined:
    Nov 17, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    5
    Hi Hummel do you have a idea? Is it a bug or s.th. of our Playfields or can Eleon fix that in the way that they raise the range of auto aiming?
     
    #114
    Tyrax Lightning likes this.
  15. Tyrax Lightning

    Tyrax Lightning Rear Admiral

    Joined:
    Jan 20, 2016
    Messages:
    4,789
    Likes Received:
    3,604
    Graphics Card & CPU please? :)
     
    #115
  16. Ashrai

    Ashrai Captain

    Joined:
    Nov 30, 2015
    Messages:
    186
    Likes Received:
    430
    Sry! i7 3960X and Radeon r9 390.
    Could not reproduce. Everything went back to normal after reboot.
     
    #116
    Tyrax Lightning likes this.
  17. Tyrax Lightning

    Tyrax Lightning Rear Admiral

    Joined:
    Jan 20, 2016
    Messages:
    4,789
    Likes Received:
    3,604
    I'm running a SAPPHIRE NITRO Radeon R9 390 as well & not having such an Issue... odd...

    How much RAM?
     
    #117
  18. Vakharn

    Vakharn Ensign

    Joined:
    Oct 11, 2016
    Messages:
    8
    Likes Received:
    21
    Mode: Creative
    Location: Singleplayer

    Reproducibility: Always
    Severity: Major

    Summary: Large section of CV being built in creative disappears when certain blocks are added.

    Description: I've been working on a new ship design, and I've found that at a certain point in the build I'll place a block and a large section of the ship will disappear. The blocks will still be there, I can run into them, remove them, add blocks to them, or paint them, but I can't see them. Painting them doesn't make them reappear, and when adding more blocks to them, the blocks are invisible unless they also contact a block which is still visible. The first time this happened I was able to blueprint the ship, respawn it and the blocks were back. However it eventually happened again and that time blueprinting the ship and respawning it would cause the ship to respawn glitched again. Eventually I started blueprinting the ship every minute or so, and was able to make some progress by simply respawning it after it glitched each time from the older blueprint, however the last time it happened the older blueprint was corrupted as well. This time when I spawned it only half the ship showed up, and I immediately got an internal error message. Additionally, if I exit the game and try to load back into that save only a few blocks of the ship are still there, and I can fly right through the area where the glitched blocks used to be.

    Update: Experimenting with this bug more, I've been able to verify that the blocks vanish when I place anything other than a full cube block in certain areas. I don't know why, but full cubes do not cause the issue.

    Steps to Reproduce: I've attached both versions of the glitched blueprint. The first version (Jawn-Henry-Test) is one taken after the glitch occurred, which can be spawned correctly, but has invisible blocks. The second version (Jawn-Henry) is the blueprint taken one row of blocks before the glitch occurred, and is so badly glitched that it causes an internal error as soon as it is spawned.
     

    Attached Files:

    #118
    Last edited: Nov 20, 2016
    Tyrax Lightning likes this.
  19. JaKno

    JaKno Ensign

    Joined:
    Nov 19, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    This game crashes constantly on my computer (i5-3570K, MSI Radeon RX 480 Gaming X 8G, 16 GB Ram, Win 7 64), none component is overclocked. The screen goes black, I can stlll hear the sound for a while and then Windows reports that the game is't responding. The same problem in Rust and afaik they both use the Unity Engine. Is there a general problem with RX480 and Unity? All other games are running hours without any issues. I'm very angry because I've paid for this game and can't play it at all. Early Access can't be an excuse for this total disaster.
     
    #119
  20. Sturm Panzer

    Sturm Panzer Lieutenant

    Joined:
    Nov 1, 2015
    Messages:
    30
    Likes Received:
    39
    Mode: Survival
    Location: Dedicated Server

    Server Name: MadUniverse

    Reproducibility: Unable/Random occurrence ?
    Severity: Minor

    Hover > Random modules become inaccessible at random times. Not all at once or following a certain event.
    Examples: turret wont turn while in direct control, fuel or O2 tanks cant be accessed either from CP or direcly, O2 station can't be used and so on.
    Workaround: Restart module, HV or client, but doesn't work 100%.

    I intended to put the save file here ... can't upload .rar and logs ??
     
    #120
    Tyrax Lightning likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page