Bug Reports: Alpha 5.3.x

Discussion in 'Bugs' started by EleonGameStudios, Feb 8, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Pantera

    Pantera Rear Admiral

    Joined:
    Aug 15, 2016
    Messages:
    1,877
    Likes Received:
    1,639
    How old is the blueprint that was overwritten ?
     
    #121
    Tyrax Lightning likes this.
  2. rebel7

    rebel7 Ensign

    Joined:
    Nov 9, 2015
    Messages:
    22
    Likes Received:
    6
    Can take one from the front page and it will do it, new and old are doing it. I get a new ship blueprint, take 1 turret off or remove a potted plant the the iron will go from say 1700 to 8900 just from a potted plant or turret. Ships, houses, all types do it.
     
    #122
    Tyrax Lightning likes this.
  3. Pantera

    Pantera Rear Admiral

    Joined:
    Aug 15, 2016
    Messages:
    1,877
    Likes Received:
    1,639
    It seems ok on the latest experimental build http://empyriononline.com/threads/alpha-experimental-5-4.9585/ have you been able to reproduce it on experimental ?
     
    #123
    Tyrax Lightning likes this.
  4. rebel7

    rebel7 Ensign

    Joined:
    Nov 9, 2015
    Messages:
    22
    Likes Received:
    6
    #124
    Tyrax Lightning likes this.
  5. Slavens

    Slavens Lieutenant

    Joined:
    Jun 26, 2016
    Messages:
    24
    Likes Received:
    34
    Mode: Survival with Itemmenu
    Location: Singleplayer

    SERVER NAME: (If the issue happened on a public server, please add the name here)
    SEED-ID: (279454)

    MODIFIED PLAYFIELDS: No
    Reproducibility: Happens as blocks are recovered from an alien POI structure
    Severity: (Trivial/Minor)

    Summary:
    Some blocks salvaged from alien POIs on Omicron (other planets unknown) are being returned as Steel Block S.

    Description:
    As Alien POIs are disassembled(specific setting) with the Multitool T2, one of the block types (hull cube, interior block, hull slope, ramp steep) is returning Steel Block S.
    Light Block, Elevator, Vertical (transparent), Window Block L, Slope (non-transparent) are being properly salvaged.


    Steps to Reproduce:
    Conquer Drone Base on Omicron, equip Miltitool T2, set to 'Disassemble' and begin salvaging the structure. One of the recovered components will be Steel Block S

    Screenshots, Crash Logs, any other Relevant Information:
     
    #125
    DeeGee and Tyrax Lightning like this.
  6. Myrmidon

    Myrmidon Commander

    Joined:
    Mar 26, 2016
    Messages:
    287
    Likes Received:
    245
    Ok now this is embarasing. I payed a visit on Aqua moon where I havent visit for a couple of months more or less. I had removed the core from every POI and now on this visit I found out that all POIS are now on Amin state and I can not place my own core. Is this a bug or am I missing something aka did not read the list of updates carefully?
     
    #126
    Tyrax Lightning likes this.
  7. Hummel-o-War

    Hummel-o-War Administrator
    Staff Member Community Manager

    Joined:
    Jun 15, 2015
    Messages:
    4,271
    Likes Received:
    5,717
    Can you please send me a PM with the savegame?
     
    #127
    Tyrax Lightning likes this.
  8. SilvRav

    SilvRav Captain

    Joined:
    Jan 13, 2017
    Messages:
    423
    Likes Received:
    345
    nope I don't do family share
     
    #128
    Tyrax Lightning likes this.
  9. Pantera

    Pantera Rear Admiral

    Joined:
    Aug 15, 2016
    Messages:
    1,877
    Likes Received:
    1,639
    have you double checked all your settings in steam>settings>family ?
     
    #129
    Tyrax Lightning likes this.
  10. fpiotr

    fpiotr Ensign

    Joined:
    Feb 14, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    2
    SERVER NAME: Local
    SEED-ID: 314159


    If applicable:
    MODIFIED PLAYFIELDS: Akua, Not modified

    Reproducibility: Twice, didn't try a different target yet.
    Severity: Major

    Summary:
    Turrets do not fire at enemy base.

    Description:
    I used same HV to take out an "Epsilon Fortress MKI" couple of days ago, and they worked fine. Today I find another one (close to TS Akura), get close, and they do not fire. I backed out, manually reloaded each turret, re-positioned it, turned on all options (predator, core, generator), got within range (on land), and the turrets still did not fire (gatling guns did). However, they did fire at a predator.

    I don't know whenever this is a clue or unrelated issue, but on my first approach I hovered above a lake, my gatling guns did not fire, and I got the message "You cannot shoot this weapon under water" although I was 0.80 m above surface.
     
    #130
    Last edited: Feb 14, 2017
    Tyrax Lightning likes this.
  11. Lhetre

    Lhetre Lieutenant

    Joined:
    Jan 15, 2017
    Messages:
    89
    Likes Received:
    74
    Seed 666666, no modifications, single player
    Summary: landing dents the CV / BA.
    Reproducibility: always
    Severity: minor
    Description: landing damages the blocks of the CV/BA I'm landing on. Once the repair bay got destroyed.
    Is this intentional?
    Steps to reproduce: land several times on a CV/BA.
     
    #131
    Tyrax Lightning likes this.
  12. Pantera

    Pantera Rear Admiral

    Joined:
    Aug 15, 2016
    Messages:
    1,877
    Likes Received:
    1,639
    PVE or PVP play-field ?
     
    #132
    Tyrax Lightning likes this.
  13. Wormpie

    Wormpie Ensign

    Joined:
    Feb 12, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    3
    Yes still happening in 5.3.2
    We played with the Sentry guns to test it and they are using double the ammo. This happens with a full or partial reload.
     
    #133
    Tyrax Lightning likes this.
  14. Frederick Taer

    Frederick Taer Lieutenant

    Joined:
    Jan 20, 2016
    Messages:
    54
    Likes Received:
    36
    Mode: Any
    Location: Any

    SEED-ID: Any, for example - 0.

    MODIFIED PLAYFIELDS: No

    Reproducibility: Always
    Severity: Minor, but annoying as hell.

    Summary: You can't paint one side of a block without the other side getting painted too.

    Description: That bug started with Alpha 4, AFAIR. I was hoping, someone would fix it, but no. So I have to report it myself. :)
    I have found 3 blocks that are affected. No matter what size they are or material they are made of - it's all the same.

    Steps to Reproduce: Paint sides of the blocks that are on screenshot 01.


    P.S. Sir Rainyday, yep, that's my ship, but she's not ready yet. I'll post it after fieldtests and fixes.
     

    Attached Files:

    • 01.jpg
      01.jpg
      File size:
      672 KB
      Views:
      11
    • 02.jpg
      02.jpg
      File size:
      400.5 KB
      Views:
      10
    • 03.jpg
      03.jpg
      File size:
      459.1 KB
      Views:
      10
    #134
    Tyrax Lightning likes this.
  15. Tyrax Lightning

    Tyrax Lightning Rear Admiral

    Joined:
    Jan 20, 2016
    Messages:
    4,789
    Likes Received:
    3,604
    Was this a HV or CV, & did ya try being over Land when ya did this? Sounds like ya were over Water, & perhaps the other 2 times ya mighta been over Land. Technical Details matter.

    & this is with ya going into the Color Tool's Color Picker & checking the 'Paint All' Checkbox is unticked? (Can be easy to forget that dude.)
     
    #135
    Pantera likes this.
  16. Pantera

    Pantera Rear Admiral

    Joined:
    Aug 15, 2016
    Messages:
    1,877
    Likes Received:
    1,639
    I think this is to do with the limitation of the engine read this http://empyriononline.com/threads/bug-reports-alpha-1-1.5458/page-2#post-47511
     
    #136
    Tyrax Lightning likes this.
  17. fpiotr

    fpiotr Ensign

    Joined:
    Feb 14, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    2
    It was HV. First time I was over water, then two consecutive times I was over land. I am mentioning the water thing because this could have put the turrets in a bad state, or maybe it was just a coincident. I also completely demolished the first "Epsilon Fortress MKI" and put my base in it's place... probably makes no difference.
     
    #137
    Tyrax Lightning likes this.
  18. Scott.Ward

    Scott.Ward Commander

    Joined:
    Nov 24, 2016
    Messages:
    116
    Likes Received:
    56
    Mode: Creative

    Severity: Major

    Summary: Mergeblocks command does funny things when you rotate on the X access.
    - It will remove some blocks
    - It will relocate some blocks
    - it will rotate some blocks

    Example:
    mergeblocks ID ID2

    setrotation ID 0,0,0
    setrotation ID2 180,180,0

    You do not get the desired result and it is really noticable on triangle blocks and looks really bad.
     
    #138
    Tyrax Lightning likes this.
  19. CDRE Porter

    CDRE Porter Ensign

    Joined:
    Feb 15, 2017
    Messages:
    1
    Likes Received:
    1
    Mode: Survival
    Location: Dedicated Server

    SERVER NAME: Porter
    SEED-ID: 2309115

    If applicable:
    MODIFIED PLAYFIELDS: No

    Reproducibility: Always
    Severity: Minor

    Summary: POIs on planets that were visited before a reset don't show up on map or have a name badge after a reset.

    Description: The POI is there and functioning. But Going to it does not have a discovered message, nor is a map marker added to the world map. I have reinstalled client, reinstalled server and only brought over Saves folder, deleted my character and started over. No changes.

    Steps to Reproduce:

    Screenshots, Crash Logs, any other Relevant Information:
     
    #139
    Tyrax Lightning likes this.
  20. Frigidman

    Frigidman Rear Admiral

    Joined:
    Mar 19, 2016
    Messages:
    4,675
    Likes Received:
    6,590
    #140
    Tyrax Lightning and Pantera like this.
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page