Bug Reports: Alpha 6.0

Discussion in 'Bugs' started by Hummel-o-War, Jun 6, 2017.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Hummel-o-War

    Hummel-o-War Administrator
    Staff Member Community Manager

    Joined:
    Jun 15, 2015
    Messages:
    4,547
    Likes Received:
    6,187
    PLEASE read the FAQs before reporting bugs that may just be gameplay changes.

    [READ FIRST] Alpha 6.0 - Gameplay FAQ
    [READ FIRST] Alpha 6.0 - FAQ for BUILDERS
    [READ FIRST] Alpha 6.0 - FAQ for MP & CUSTOMIZATION & SCENARIO


    -----------------

    [PLEASE REPORT] Game crashes/Freezes at START Menu/Access Violation (0xc0000005) over here: http://empyriononline.com/threads/p...start-menu-access-violation-0xc0000005.11617/

    -----------------

    PLEASE READ FIRST!!

    1. If you haven an issue with a Base or Vessel with temperature, radiation, colliders, can-not-dock, o2 or plants not growing or anything that happens without anything else in the game world is directly affected, please ADD THE BLUEPRINT or the SAVEGAME and add an info if SP or MP! If you want to add your savegame, please upload your savegame to a cloud host (like dropbox, google,..) and add a LINK to your report

    2. If you having issues with
    something missing from your planet, spawned in the wrong place or anything that keeps being broken after resuming a savegame PLEASE UPLOAD the savegame to a cloud host (like dropbox, google etc) and add a LINK in your bug report

    3. If you CRASHED with a message "
    Continue or Quit" on a SP or MP game, PLEASE ALWAYS add the corresponding CLIENT.LOG file! You can find it in the /LOGS folder with the appropriate version name (e.g. version folder with 1022 is for version 6.x build 1022). Please do NOT copy the contents of the Client.log files to this thread!

    IF you are the server owner, please zip the corresponding LOGS folder of your server and attach it to the bug-report as well!

    4. If you
    CRASHED back to desktop (empyion.exe does not work anymore) do the same as in (3.).

    5. If you game
    FREEZES (locked up), please make a note that this is a FREEZE (not a "Crash"). Add the same files as in 3. and maybe add a dxdiag as well.

    THANKS A LOT FOR YOUR SUPPORT! :)

    -------------------------------------

    Post your bugs here using the following template:


    Mode: (Creative, Survival)
    Location: (Singleplayer, Dedicated Server, Peer2Peer Coop)

    SERVER NAME: (If the issue happened on a public server, please add the name here)
    SEED-ID: (Please always add the SEED-ID for SingleplayerSurvival games; Open the console. The Seed is noted somewhere to the "playfield loaded" dialogue)

    If applicable:
    MODIFIED PLAYFIELDS: Yes/No/DontKnow (<- YES if new planets or non-default playfields are used. Use DontKnow if you are not aware if anything has been changed)

    Reproducibility: (Always, Sometimes, Unable)
    Severity: (Trivial, Minor, Major, Crash)

    Type: (Global / O2Rooms / Temperature,Radiation / Player Armor,Boosters / Repair / Teleport,Portals / Instances / Triggers,Sensors / AIVessels / Gamestart / ... )

    Summary:

    Description:

    Steps to Reproduce:

    Screenshots, Crash Logs, any other Relevant Information or Download links:

     
    #1
    Last edited: Jun 10, 2017
  2. steeamdreck

    steeamdreck Ensign

    Joined:
    Oct 17, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    2
    Missing the "explosive switch Block" don't rememberer exact name.
     

    Attached Files:

    #2
  3. Pantera

    Pantera Rear Admiral
    Staff Member

    • Developer
    • Moderator
    Joined:
    Aug 15, 2016
    Messages:
    2,180
    Likes Received:
    1,793
    It is now located in the 'Alien blocks'.
    Equip 'Alien blocks' in to your quick access bar the then right click to get the window to open & look for them there.
     
    #3
    Frigidman likes this.
  4. steeamdreck

    steeamdreck Ensign

    Joined:
    Oct 17, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    2
    Tanks bu i don't see then in Alienblocks? (i hate this change now this us useless for non admins)
     

    Attached Files:

    #4
  5. Pantera

    Pantera Rear Admiral
    Staff Member

    • Developer
    • Moderator
    Joined:
    Aug 15, 2016
    Messages:
    2,180
    Likes Received:
    1,793
    Just type alien blocks into the search filter.

    20170607120845_1.jpg
     
    #5
    Frigidman likes this.
  6. sidfu

    sidfu Ensign

    Joined:
    Jun 7, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Summary: antivirus false postive

    Description:
    iobit malware fighter 5 shows Utils.dll as a generic trojan.

    |Name|Type|Description|ID|

    Trojan.Generic, FILE, Empyrion - Galactic Survival\Empyrion_Data\Managed\Utils.dll,

    Steps to Reproduce:scan with iobit malware fighter 5
     
    #6
  7. steeamdreck

    steeamdreck Ensign

    Joined:
    Oct 17, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    2
    AH there a new Group of AlienBlocks behind the Aliencore. I mistaken AlienBlocks with the old AlienBuilderBlocks^^
    Thanks
     
    #7
    Pantera likes this.
  8. Oachkatzlschwoaf

    Joined:
    Jun 7, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I found 2 very bad Bugs- First: Stammina is not refuelling i cant run anymore. Second (thats the worst) Drones are
    indestructible.
     
    #8
  9. Myrmidon

    Myrmidon Captain

    Joined:
    Mar 26, 2016
    Messages:
    296
    Likes Received:
    262
    Mode: Creative
    Location: Singleplayer

    SERVER NAME: N/A
    SEED-ID: 0


    MODIFIED PLAYFIELDS:No

    Reproducibility: Always
    Severity: Trivial

    Type: Console

    Summary: Reference script on behavior is missing

    Description: As on summary and as shown on screenshot.Should I be concerned about this?

    Steps to Reproduce: Open console on either creative or survival game

    Screenshots, Crash Logs, any other Relevant Information or Download links:


    Test Alpha 6


    Test A 6.jpg
     
    #9
  10. Hummel-o-War

    Hummel-o-War Administrator
    Staff Member Community Manager

    Joined:
    Jun 15, 2015
    Messages:
    4,547
    Likes Received:
    6,187
    New game? SP or MP? Need more context..
     
    #10
  11. Hummel-o-War

    Hummel-o-War Administrator
    Staff Member Community Manager

    Joined:
    Jun 15, 2015
    Messages:
    4,547
    Likes Received:
    6,187
    No need to be concerned. Did you notice something strange happen?
     
    #11
    Myrmidon likes this.
  12. Myrmidon

    Myrmidon Captain

    Joined:
    Mar 26, 2016
    Messages:
    296
    Likes Received:
    262
    Not a thing. I spawned a couple of Blueprints and worked on the one with no problem at all. I start a new game in every major release. I remember I have seen that in the past too. I thought it might had something to do with the modified playfields I used to play, even in experimental 6, but from main Alpha 6 I use vanilla on everything.
     
    #12
  13. Oachkatzlschwoaf

    Joined:
    Jun 7, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Its on a dedicatet server-MP
    Its not a new game
     
    #13
  14. Pantera

    Pantera Rear Admiral
    Staff Member

    • Developer
    • Moderator
    Joined:
    Aug 15, 2016
    Messages:
    2,180
    Likes Received:
    1,793
    What scenario ?
    Which planet ?
    Difficulty settings ?

    I would highly recommend doing a wipe of your server & see if the issues still appears in a new save.
     
    #14
  15. Andre Lanvermann

    Joined:
    Mar 4, 2016
    Messages:
    10
    Likes Received:
    15
    Hey ho,

    it seems the building help is not completely working:

    Iam trying to build a small ship in creative mode. Iam in Omicron Orbit. If i check the otion "show mass center" nothing happens. Everything else of that menu seems to work normal.


    Greetings,

    André
     
    #15
  16. Pantera

    Pantera Rear Admiral
    Staff Member

    • Developer
    • Moderator
    Joined:
    Aug 15, 2016
    Messages:
    2,180
    Likes Received:
    1,793
    Known issue.
    Currently to get it to show up enter the cockpit of any vessel you are building then select to turn the 'Show center of mass' option on. Should work then.
     
    #16
  17. ckulp99

    ckulp99 Lieutenant

    Joined:
    Jan 21, 2017
    Messages:
    34
    Likes Received:
    8
    Mode: Survival
    Location: Dedicated

    SERVER NAME: Shattered Galaxy
    SEED-ID:
    If applicable:
    MODIFIED PLAYFIELDS: Yes

    Reproducibility: Always
    Severity: Major

    Type: Planet/Global

    Summary: Can't enter alien or lava planets

    Description:
    Game will not let anyone enter alien or lava planets. Issue is resolved if I use old playfields from 5.5.1


    Steps to Reproduce:
    Try to enter a alien or lava planet from orbit


    Here is the error given from the logs
    -ERR- Cannot change client 1/'Kulpy' to blocked playfield 'Sample 5490'
     
    #17
  18. Qwerzu

    Qwerzu Ensign

    Joined:
    Jun 7, 2017
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Mode: Survival
    Location: Singleplayer

    SERVER NAME:
    SEED-ID: 92258

    If applicable:
    MODIFIED PLAYFIELDS: DontKnow
    Reproducibility: Always
    Severity: Major
    Type: Temperature,Radiation , gravitation


    Summary: Changing the temperature and radiation in the ship above the warp engine

    Description: After approaching a capital vessel with artificial gravity to a base in the universe with artificial gravity in the reverse direction, gravity becomes unseen, and the temperature and radiation in the ship above the warp engine move over the engine into the ship. See attached blueprints. Qwerzu21- before approach. Qwerzu-po - after approach. I am sorry for my English.

    http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=941856541
    http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=941856877

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    #18
    Last edited: Jun 7, 2017
  19. lexuslex

    lexuslex Ensign

    Joined:
    Jun 7, 2017
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Game is always closing about 5 min, and OS is not responsible this time. Task manager not helps.
     
    #19
  20. Enigmius1

    Enigmius1 Ensign

    Joined:
    Jun 15, 2016
    Messages:
    13
    Likes Received:
    14
    #20
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page