Bug Reports: Alpha 8.0 - Controller & Keymapping

Discussion in 'Bugs' started by Hummel-o-War, Jun 11, 2018.

  1. Hummel-o-War

    Hummel-o-War Administrator
    Staff Member Community Manager

    • Developer
    Joined:
    Jun 15, 2015
    Messages:
    6,771
    Likes Received:
    10,110
    This thread is for bugs related to either CONTROLLER and global KEYMAPPING

    Post your bugs here using the following template:


    Device: (Controller, Keyboard, Mouse)

    Reproducibility: (Always, Sometimes, Unable)
    Severity: (Trivial, Minor, Major, Crash)

    Type: ( Button not working, not assignable etc )

    Summary:

    Description:

    Steps to Reproduce:

    Screenshots: (Please click on the console dropdown and make a screenshot of the ERROR log!)
     
    #1
  2. Hummel-o-War

    Hummel-o-War Administrator
    Staff Member Community Manager

    • Developer
    Joined:
    Jun 15, 2015
    Messages:
    6,771
    Likes Received:
    10,110
    #2
  3. Bollen

    Bollen Commander

    Joined:
    Mar 22, 2017
    Messages:
    100
    Likes Received:
    102
    First of all thank you, thank you, thank you!!! What a treat it is to fly a ship with a joystick! Especially with Auto Break Off!

    Device: Thrustmaster T.16000M and TWCS Throttle

    Reproducibility: Always
    Severity: Trivial

    Type: (not assignable)

    Summary: Look left/right/Up/Down cannot be assigned, however most settings like strafe, roll axis, etc work fine.

    Description: If I click on the --- nothing happens, it does not select and certainly it does not accept the controller's input. I have assigned almost every action in Empyrion to a controller button or axis, the majority works, but I cannot fly i.e. control pitch or roll with it (I still have to use the mouse).

    Steps to Reproduce: Plug it in, go to controller menu and click on the assign --- button for either primary or secondary.
     
    #3
    Ballard likes this.
  4. mmccaslin13

    mmccaslin13 Ensign

    Joined:
    Nov 11, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I agree - having the same issue. I use Pinnacle Game Profiler for my mappings. So I cleared all of the new native mappings in Empyrion's control panel>options, but the game gets confused when I'm dragging and dropping inventory items. Starts scrolling when I try to pick-up/place stacked items, cursor seems to be vibrating between two different positions a couple pixels apart, my back button (B) always seems to register as a "hold" command (which brings up System command overlay). The biggest thing is that we can't assign press & hold commands using Empyrion's mapping interface. If we could do that, I think I could replicate according to my customizations and stop using Pinnacle altogether. I tried playing last night for about 45 minutes, but had to declare the game unplayable until I find a workaround. The real irony is that I once wrote a note to Empyrion devs begging for controller support. Be careful what you wish for I guess! Hope it's short-lived, as I do love this game!!
     
    #4
  5. Hummel-o-War

    Hummel-o-War Administrator
    Staff Member Community Manager

    • Developer
    Joined:
    Jun 15, 2015
    Messages:
    6,771
    Likes Received:
    10,110
    Sometimes the assigning process takes a second. I think you tried this already.

    Questions:
    1. You are trying to assing a button OR an axis?
    2. Which tab in the Options do you use? (Keyboard or Mouse?)
     
    #5
  6. Bollen

    Bollen Commander

    Joined:
    Mar 22, 2017
    Messages:
    100
    Likes Received:
    102
    Either, it doesn't even select. All the other functions work well, if I click on them they turn yellow and I hear a sound/click, but when I press the --- on the look left/right, etc nothing happens at all.

    Hope this helped!
     
    #6
  7. DaveLister

    DaveLister Ensign

    Joined:
    Thursday
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Device: Logitech Extreme 3D Pro Joystick

    Reproducibility: Always
    Severity: Minor

    Type: Not Assignable

    Summary: Cannot assign joystick inputs for "Keyboard" commands.

    Description: Similar issues to Bollen here. Not sure if bug or WAD, but I would like to assign controller axes as the secondary input for rotation commands under the Keyboard tab. Before Alpha 8 this worked just fine, but now when I hold back the stick, even for several seconds (or try any other axis with the joystick) nothing happens. When under the controller tab, I am able to assign joystick axes to commands, but none of the commands seem to correspond to what I want, which is essentially to be able to pilot a ship with a joystick.

    Steps to Reproduce: Attach controller, attempt to assign joystick axis to a rotation command under the Keyboard tab.
     
    #7
  8. CMBeast

    CMBeast Ensign

    Joined:
    Saturday
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Device : Mouse, Tt esports commander
    Reproducibility: Always
    Type: Uncontrolled Scrolling of drop down menus
    Summary: When opening a drop down menu it will scroll as soon as I move the mouse pointer over the menu example : P menu of a ship .
    Steps to reproduce: tried logging on too different games and web sites only happens on Empyrion
     
    #8
  9. deathtospam10

    deathtospam10 Ensign

    Joined:
    May 19, 2018
    Messages:
    12
    Likes Received:
    6
    Couldn't find a thread for Controllers/Keyboards for hot fix from today 6/17... so, here it goes. - EDIT: moved from original posted thread to here - (Once I found it, lol)

    I used to be able to map pitch and yaw for piloting. Now I have to rely on auto "O" to balance out my ship. It works ok I guess, but I still cannot perform a Turn Left/Right when I need to squeeze in to a tight spot.

    I only use kb and mouse and cannot assign any key to do just these things.
     
    #9

Share This Page