CURRENTLY not reproducible Devices disappear, yet still there in menu

Discussion in 'Bugs' started by MrBalll, May 16, 2019 at 9:37 PM.

  1. MrBalll

    MrBalll Ensign

    Joined:
    Thursday
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Mode: Survival
    Mode: Single player

    Reproducibility: Unable (Seems Random)

    Severity: Minor

    Type: Devices

    Summary: Devices disappear from base, but are still usable.

    Description: In my garden room I had five fridges and two food processors disappear when I came back from my base. I opened the P menu and all devises are still listed and still usable. The space the devices occupied is now empty(can walk around in it), yet devices are still usable.

    Steps to Reproduce: I really can't as it has randomly happened twice. Once when coming back from the moon and once after collecting ores a few map 'squares' away from my base.
     
    #1
  2. robchatc35

    robchatc35 Commander

    Joined:
    May 30, 2016
    Messages:
    132
    Likes Received:
    187
    Exactly same is happening to me. Went about 2 kilometre from base. 20190517124450_1.jpg 20190517124348_1.jpg
     
    #2
  3. CHAR

    CHAR Lieutenant

    Joined:
    Jul 22, 2018
    Messages:
    38
    Likes Received:
    6
    This bug exists from 9.6, usually returning after a restart.
     
    #3
  4. MrBalll

    MrBalll Ensign

    Joined:
    Thursday
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Interesting. I've never had that bug before 10, but good to know.
     
    #4
  5. Evolvei

    Evolvei Commander

    Joined:
    Aug 23, 2016
    Messages:
    150
    Likes Received:
    88
    Same, came back to SV parts of SV invisible, went back to base parts of base invisible.
    After restart everything back to normal.

    Single Player randomly happens.
     
    #5
  6. Zaflis

    Zaflis Commander

    Joined:
    Sep 15, 2017
    Messages:
    275
    Likes Received:
    149
    I too had that in exp 10, 1 cargo container and door disappeared when i flew back to base. I could access the container from control panel though. I reloaded the save and everything looked normal again. After that it hasn't bugged since, i have flown back lots of times.

    There was one unnormal thing i had done with that base before though:
    Since it wasn't a base created with my core, it was the SP starting wreck that could be used as home. But it had an invisible player spawner that i wanted to remove, and i did... not sure if right way. I had to know where the spawner was so i toggled its hud name on. Then when i digged a block under the spawner away, it crashed down and got destroyed i think, except the hud name didn't. After reload it was gone though, and i'm in this "fake?" belief that base was still ok. But the spawner itself was unsalvageable so i had no option but to crash it.

    Edit: Another incident today when i came back to CV that was waiting me at the orbit. It was missing 1 cannon turret, 1 fuel tank and 1 oxygen tank. At that time this bug didn't even come to mind, i thought maybe i had some combat with it before. But now after longer time of playing and that CV docked at my home it has all the parts back. (And no, i don't have a repair platform.)
     
    #6
    Last edited: May 19, 2019 at 1:16 AM

Share This Page