Investigating Docked vessels drifting on load triggers motion sensors.

Discussion in 'Bugs' started by Inappropriate, May 22, 2021.

  1. Inappropriate

    Inappropriate Captain

    Joined:
    Mar 17, 2017
    Messages:
    322
    Likes Received:
    388
    Build: 1.4.7 3238
    Mode: Survival (Unable to reproduce in default creative with a SIMPLIFIED CV)
    Mode: SP
    (I THINK this may be contributing to the issues I have been having with signals getting stuck in MP. I will need to test further.)


    MODIFIED PLAYFIELDS: Yes. Using Reforged Eden.

    Reproducibility: Yes. Can be reproduced 100% of the time on some structures but not others.

    Severity: Major?

    Summary: Docked vessels drifting on game (and playerfield?) load triggers motion sensors.

    Description: Docked vessels drifting on game (and playerfield?) load triggers motion sensors. This causes the signals for any sensor with the docked vessel inside thme to get stuck in the ON state until the drifting vessels are undocked/redocked.

    Steps to Reproduce: Unknown. Can be reproduced 100% of the time on some structures but not others.

    Screenshots, Crash Logs, any other Relevant Information or Download links:
    Drifting.png
     

    Attached Files:

    #1
    Pach and Germanicus like this.
  2. Pantera

    Pantera Administrator
    Staff Member

    • Developer
    • Moderator
    Joined:
    Aug 15, 2016
    Messages:
    7,615
    Likes Received:
    8,206
    Can you please provide a save game where this reliably triggers ?
     
    #2
    Pach and Germanicus like this.
  3. Inappropriate

    Inappropriate Captain

    Joined:
    Mar 17, 2017
    Messages:
    322
    Likes Received:
    388
    I finally did manage to find a way to reliably reproduce this.

    Steps to reproduce:
    1. Load up the supplied save game.
    2. Ensure the all the lamp lights are off. These are linked to a motion sensor that monitors the crosshatch area and is 1 block high.
    3. Dock both SVs and the HV the the supplied CV. Make absolutely sure that all vessels are docked with in the crosshatch area!!!
    4. Jetpack up until the lights turn off.
    5. Quit to the games main menu.
    6. Reload the test save.
    If the lights are on when you reload then you successfully triggered it.
    If the lights are still off then get in the CV and warp to a different playfield and repeat the process starting at step 2.

    Also you might want to take a look at this bug report as it seems to be related.
     

    Attached Files:

    #3
    Pach likes this.
  4. Pantera

    Pantera Administrator
    Staff Member

    • Developer
    • Moderator
    Joined:
    Aug 15, 2016
    Messages:
    7,615
    Likes Received:
    8,206
    Hey thanks for the info so I can only trigger the sensors triggering the lights to be on again when loading back into the save I don't see any vessel movement in SP or MP in this use case. The sensor triggering on reload will be checked out.

    Just to mention for the drifting message you showed in your screenshot a "Drift" has only occurred when the "Velocity" shows an amount above 0.000 "V = 0.000"
    Drifting.jpg

    The drift you describe may be what was described here https://empyriononline.com/threads/vessel-found-to-rise-when-returning-to-them.97816/ which we are aware of & trying to look into currently.
     
    #4
    Pach likes this.

Share This Page