FEATURE INFO Modding models for blocks

Discussion in 'FAQ & Feedback' started by Pantera, Dec 17, 2020.

  1. Taelyn

    Taelyn Administrator Staff Member Community Manager

    • Developer
    • Administrator
    Joined:
    Oct 4, 2021
    Messages:
    534
    Likes Received:
    992
    Hi,

    I will look into it.

    You can use the standard Unity Shader for now
     
    #141
    Hardage likes this.
  2. Hardage

    Hardage Lieutenant

    Joined:
    Sep 17, 2021
    Messages:
    54
    Likes Received:
    31
    Thank you for your quick reply
    means there is really something wrong with it?
     
    #142
  3. Taelyn

    Taelyn Administrator Staff Member Community Manager

    • Developer
    • Administrator
    Joined:
    Oct 4, 2021
    Messages:
    534
    Likes Received:
    992
    idk, i have to test it first ;)
     
    #143
    Hardage likes this.
  4. TrashMan

    TrashMan Commander

    Joined:
    Jan 10, 2018
    Messages:
    188
    Likes Received:
    148
    What about adding new weapons to ships?
     
    #144
  5. Taelyn

    Taelyn Administrator Staff Member Community Manager

    • Developer
    • Administrator
    Joined:
    Oct 4, 2021
    Messages:
    534
    Likes Received:
    992
    Cant be done. You can only use our models
     
    #145
  6. Taelyn

    Taelyn Administrator Staff Member Community Manager

    • Developer
    • Administrator
    Joined:
    Oct 4, 2021
    Messages:
    534
    Likes Received:
    992
    After quickly checking, the shader works fine for me both in Unity and in the game
    If you can show me in PM the setup of your model maybe i can see whats wrong
     
    #146
    Hardage likes this.
  7. Hardage

    Hardage Lieutenant

    Joined:
    Sep 17, 2021
    Messages:
    54
    Likes Received:
    31
    I will take care of it after my work in about an hour you will get the files
     
    #147
    Taelyn likes this.
  8. Taelyn

    Taelyn Administrator Staff Member Community Manager

    • Developer
    • Administrator
    Joined:
    Oct 4, 2021
    Messages:
    534
    Likes Received:
    992
    Hi Content Creators!

    Anyone who has issues compiling his AssetBundles. Please re-download the project from the first post.
    Delete the Library Folder and overwrite the files with the content from the ZIP.

    Start Unity after and let it import everything, after this is should work again.

    Changes:
    - Updated Example Project to Unity 2022.1.15f1
    - Updated core packages
    - Removed not used packages
     
    #148
    Myrmidon, Vermillion and ravien_ff like this.
  9. ravien_ff

    ravien_ff Rear Admiral

    Joined:
    Oct 22, 2017
    Messages:
    7,964
    Likes Received:
    13,714
    Thank you this worked!
     
    #149
    Taelyn likes this.
  10. Minelaus

    Minelaus Captain

    Joined:
    Sep 12, 2016
    Messages:
    119
    Likes Received:
    258
    [​IMG]
    X Ref Active Script is missing bool function "the hook" for active/inactive so both Objects will be permanently active
     
    #150
  11. ravien_ff

    ravien_ff Rear Admiral

    Joined:
    Oct 22, 2017
    Messages:
    7,964
    Likes Received:
    13,714
    Oh no, that's a pretty important function I made use of.
     
    #151
  12. Minelaus

    Minelaus Captain

    Joined:
    Sep 12, 2016
    Messages:
    119
    Likes Received:
    258
    I made different types off shield charge modules but now the capazitator's just messed up

    [​IMG]
     
    #152
    Myrmidon likes this.
  13. Taelyn

    Taelyn Administrator Staff Member Community Manager

    • Developer
    • Administrator
    Joined:
    Oct 4, 2021
    Messages:
    534
    Likes Received:
    992
    Just redownload the project and overwrite just the script.
    Sorry about that :)

    Fixes:
    - Fixed XRefActivate Script
     
    #153
    Myrmidon and Vermillion like this.
  14. Myrmidon

    Myrmidon Rear Admiral

    Joined:
    Mar 26, 2016
    Messages:
    2,133
    Likes Received:
    2,353
    Done on purpose or did you just messed up xyz axis? :D
     
    #154
  15. Minelaus

    Minelaus Captain

    Joined:
    Sep 12, 2016
    Messages:
    119
    Likes Received:
    258
    @Taelyn : Thanks

    @Myrmidon :Nope its a spindle in the middle that rotates and glow when it got activated
     
    #155
    Myrmidon likes this.
  16. Hardage

    Hardage Lieutenant

    Joined:
    Sep 17, 2021
    Messages:
    54
    Likes Received:
    31
    hello Taelyn,

    after the new update Unity to 2022.2.0f1
    do we get a bundle update or does everything work with the current one?
     
    #156
  17. Taelyn

    Taelyn Administrator Staff Member Community Manager

    • Developer
    • Administrator
    Joined:
    Oct 4, 2021
    Messages:
    534
    Likes Received:
    992
    Bundle update? You have to update your own project to the new unity and re-compile your own bundles
     
    #157
    Hardage likes this.
  18. Javarox87

    Javarox87 Captain

    Joined:
    Oct 19, 2016
    Messages:
    206
    Likes Received:
    227
    I've had success adding custom block models. Very grateful this Unity project exists.

    I have a silly hat I've already bundled and added to the scenario with the suitspropext.

    From the instructions I'm still unsure how to add it in my itemsConfig and it mentions setting the shape to modelEntity in the blocksconfig.

    Can someone post an example of how they added their custom hat, nvg, etc in their scenario configs?

    Please and ty.
     
    #158
    Myrmidon likes this.
  19. Vermillion

    Vermillion Rear Admiral

    Joined:
    Jul 15, 2018
    Messages:
    4,295
    Likes Received:
    10,320
    Search the itemsconfig for the SnowmanHead and just copy that.
    Switch the PropHead to the bundle and model name you're using, just like you would with a block model.
     
    #159
    Javarox87 likes this.
  20. BloodAngel099

    BloodAngel099 Ensign

    Joined:
    Jan 24, 2023
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1
    Is the example project part of Unit? Empyrion? I am trying to figure this stuff out but cant seem to find this example project that is used in the examples at the beginning of this thread.
     
    #160

Share This Page