No Planets in starting system

Discussion in 'Experimental Features Discussion' started by Goose, Jul 27, 2020.

  1. Goose

    Goose Ensign

    Joined:
    Jul 27, 2020
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    For the last 2 months, my starting system either has 0 planets and nothing but astroid belts, or it has gas giants with no moons to 6 moons each, but never any real planets

    upload_2020-7-27_12-19-2.png
     
    #1
  2. Germanicus

    Germanicus Rear Admiral

    Joined:
    Jan 22, 2018
    Messages:
    5,165
    Likes Received:
    9,414
    What Game Version you are in? Are you on the Experimental Branch or on Public?
     
    #2
    Pach likes this.
  3. Goose

    Goose Ensign

    Joined:
    Jul 27, 2020
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    im on the Public, it also happens to my friends. no matter how many times we uninstall or verify the game files too, it doesn't seem to ever work
     
    #3
  4. Kassonnade

    Kassonnade Rear Admiral

    Joined:
    May 13, 2017
    Messages:
    4,250
    Likes Received:
    6,001
    When the game opens, what is the number showing in the upper left corner ?
     
    #4
  5. Goose

    Goose Ensign

    Joined:
    Jul 27, 2020
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    12.3.2 3024
    its been happening for months. i keep the game updated lol
     
    #5
  6. Germanicus

    Germanicus Rear Admiral

    Joined:
    Jan 22, 2018
    Messages:
    5,165
    Likes Received:
    9,414
    May sound silly now, but You DO start a fresh game from time to time or is this an old save which you only letting be updated?
     
    #6
    Pach likes this.
  7. Goose

    Goose Ensign

    Joined:
    Jul 27, 2020
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    i consistently make new games lmao. this has been happening to me and my friends for months. Starting systems just have no planets
     
    #7
  8. Germanicus

    Germanicus Rear Admiral

    Joined:
    Jan 22, 2018
    Messages:
    5,165
    Likes Received:
    9,414
    Well, I believe the Best way to solve this mystery is if you file a proper Bug Report here ->

    https://empyriononline.com/forums/bugs.24/

    using the Template:

    Build: (The build number the bug was found in)
    Mode: (Creative, Survival, Freedom mode)
    Mode: (Singleplayer, Dedicated Server, Peer2Peer Coop)

    SERVER NAME: (If the issue happened on a public server, please add the name here)
    SEED-ID: (Please always add the SEED-ID for SingleplayerSurvival games; Open the console. The Seed is noted somewhere to the "playfield loaded" dialogue)

    If applicable:
    MODIFIED PLAYFIELDS: Yes/No/DontKnow (<- YES if new planets or non-default playfields are used. Use DontKnow if you are not aware if anything has been changed)

    Reproducibility: (Always, Sometimes, Unable)
    Severity: (Trivial, Minor, Major, Crash)

    Type: (Global / O2Rooms / Temperature,Radiation / Player Armor,Boosters / Repair / Teleport,Portals / Instances / Triggers,Sensors / AIVessels / Gamestart / ... )

    Summary: (1-liner = can be the same as the thread headline)

    Description: (short description: 1-2 sentences)

    Steps to Reproduce: (steps to reproduce the issue. This is ESSENTIAL for a bugfix!)

    Screenshots, Crash Logs, any other Relevant Information or Download links: ( Note: for more complex reproduction usecases that require quite some "setup", please create a savegame and upload it to a service & also attach a copy of your client log (& crashes log if a crash occurred)

    here is a blank
    Build:
    Mode:
    Mode:

    SERVER NAME:
    SEED-ID:

    If applicable:
    MODIFIED PLAYFIELDS:

    Reproducibility:
    Severity:

    Type:

    Summary:

    Description:

    Steps to Reproduce:

    Screenshots, Crash Logs, any other Relevant Information or Download links:
     
    #8
    Kassonnade and Pach like this.
  9. ravien_ff

    ravien_ff Rear Admiral

    Joined:
    Oct 22, 2017
    Messages:
    6,678
    Likes Received:
    13,938
    This is not a bug but is intended. The starting solar system has no planets except for a chance at a gas giant. You get the ore you need for a CV from the asteroid fields.

    Maybe the devs will adjust this though.
     
    #9
    Pach and Kassonnade like this.

Share This Page