Fixed POIs with MapDistance set do not get discovered [6517]

Discussion in 'Fixed (Read Only)' started by Ravlain, Jun 21, 2019.

  1. Ravlain

    Ravlain Lieutenant

    Joined:
    Dec 26, 2017
    Messages:
    56
    Likes Received:
    32
    Mode: Survival
    Mode: Singleplayer
    SERVER NAME: NA
    SEED-ID: 318262


    If applicable:
    MODIFIED PLAYFIELDS: Yes - SSOR mining


    Reproducibility: Always
    Severity: Minor (but very annoying)
    Type: Map discoveries


    Summary: Since latest patch POIs with MapDistance set do not show on map.

    Description: Any POI which has the MapDistance value set in playfield_static.yaml does not show on map until within MapDistance, even after discovery, and still activates the detector.


    Steps to Reproduce: Easiest is to start a game on the Temperate Swamp starter, starter wreckage has MapDistacne set and none of the wrecks register on the map.

    Screenshots, Crash Logs, any other Relevant Information or Download links:
     
    #1
    Last edited: Jun 21, 2019
    ravien_ff likes this.
  2. Fenra369

    Fenra369 Commander

    Joined:
    Apr 5, 2016
    Messages:
    184
    Likes Received:
    97
    Can confirm this occurs in MP as well. With custom playfields
     
    #2
    Sephrajin and ravien_ff like this.
  3. Hummel-o-War

    Hummel-o-War Administrator
    Staff Member Community Manager

    • Developer
    Joined:
    Jun 15, 2015
    Messages:
    9,246
    Likes Received:
    13,455
    I am afraid i cannot reproduce with the most recent version. Please give it a new try and plz report back if this is still an issue. Thx! :)
     
    #3
  4. Ravlain

    Ravlain Lieutenant

    Joined:
    Dec 26, 2017
    Messages:
    56
    Likes Received:
    32
    Hi Hummel.

    It seems to be working on a new game started on 2514, but not in the existing save where I noticed the problem.

    I can send you that save if it's likely to be of any use, otherwise good going forward.
     
    #4
  5. Vermillion

    Vermillion Rear Admiral

    Joined:
    Jul 15, 2018
    Messages:
    1,237
    Likes Received:
    3,591
    This sounds like the same problem I had and reported.
     
    #5
  6. Hummel-o-War

    Hummel-o-War Administrator
    Staff Member Community Manager

    • Developer
    Joined:
    Jun 15, 2015
    Messages:
    9,246
    Likes Received:
    13,455
    Older savegames might remain broken
     
    #6
  7. Ravlain

    Ravlain Lieutenant

    Joined:
    Dec 26, 2017
    Messages:
    56
    Likes Received:
    32
    Correction - started another 10.0.0.3 game to play and discovered that this is still not working :(

    Save game here (Eden project, default temperate swamp starter) :- https://www.dropbox.com/s/qjxs6x9lvnvke2d/mapdistance bug.zip?dl=0

    From save point small wreckage and nest are flagged, large wreckage is near escape pod, all have disappeared from map, and are being shown as undiscovered by detector.
     
    #7
    Fenra369 likes this.
  8. Fenra369

    Fenra369 Commander

    Joined:
    Apr 5, 2016
    Messages:
    184
    Likes Received:
    97
    How exactly is this fixed? Would I need to do any changes to existing scenario files (if it is fixed?)
     
    #8
  9. ravien_ff

    ravien_ff Rear Admiral

    Joined:
    Oct 22, 2017
    Messages:
    2,956
    Likes Received:
    6,040
    You would not have to change any of your scenario but you might have to start a new save game.
     
    #9
  10. doc.brown

    doc.brown Ensign

    Joined:
    Jun 25, 2019
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    The same problem for me. I´ve reintalled the game (V 10.1.0 2517) and started a new sp survival: Still the newly scanned POI's disappear after leaving the area and will shown as new on the scanner.
     
    #10
    ravien_ff likes this.
  11. Fenra369

    Fenra369 Commander

    Joined:
    Apr 5, 2016
    Messages:
    184
    Likes Received:
    97
    I can also confirm this in MP as well, using the same save.
     
    #11
    ravien_ff likes this.
  12. Hummel-o-War

    Hummel-o-War Administrator
    Staff Member Community Manager

    • Developer
    Joined:
    Jun 15, 2015
    Messages:
    9,246
    Likes Received:
    13,455
    Can you please make sure to start this with a FRESH 10.1 savegame as the detector bug related to this was fixed by then and OLD savegames might have carried over that bug probalby.

    @Fenraa > is this a pre-10.1 Savegame? Can you plz cross-check if the same issue happens for you in a fresh SP game? Thx!
     
    #12
  13. doc.brown

    doc.brown Ensign

    Joined:
    Jun 25, 2019
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    Hi Hummel.
    I tried this with the latest version, as I had already written on Tuesday.
    - completely reinstalled the game
    - new game start (10.1.0 2517) in single player survival, no changes on any yaml

    Retested again. Same problem.
     
    #13
  14. Hummel-o-War

    Hummel-o-War Administrator
    Staff Member Community Manager

    • Developer
    Joined:
    Jun 15, 2015
    Messages:
    9,246
    Likes Received:
    13,455
    So there are 2 Issues named here

    1. Poi with map distance set do not show on map when out of range > please check as this is intentional with any poi that has no core

    2. detector showing a discovered poi with mapdistance as undiscovered when going out of range > I am not able to reproduce this anymore. If this is still your issue I would need the savegame
     
    #14
  15. doc.brown

    doc.brown Ensign

    Joined:
    Jun 25, 2019
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    Here is a complete new save game.
    All my discovered small wrackages and the spider nest will not shown on the map. The Polaris POIs in the south are visible.
    But one change I´ve see: The detector doesn't show the discoerd POIs as new.
     

    Attached Files:

    #15
  16. Hummel-o-War

    Hummel-o-War Administrator
    Staff Member Community Manager

    • Developer
    Joined:
    Jun 15, 2015
    Messages:
    9,246
    Likes Received:
    13,455
    Wreckages and Spider Nest do not have a Core and will not show on the map permanently.
     
    #16
  17. doc.brown

    doc.brown Ensign

    Joined:
    Jun 25, 2019
    Messages:
    4
    Likes Received:
    1
    Ok, this is a change in alpha 10? BUT WHY?
     
    #17
  18. Hummel-o-War

    Hummel-o-War Administrator
    Staff Member Community Manager

    • Developer
    Joined:
    Jun 15, 2015
    Messages:
    9,246
    Likes Received:
    13,455
    Checked back with the devs and there are 2 things to know
    .
    - if a poi has set a mapdistance or huddistance this will override the usual behavior: if you have set f.ex 250m mapdistance the Poi will vanish from the map if you are farther away Always. Not regarding the Core status
    - if you set huddistance >0 and mapdistance to zero, you get an undiscoverable poi that will only show up on map or Hud.

    So the described observation of POIs with mapdistance set is intentional - as the settings are exactly for that: define a fixed distance for discovery/visibility (so no bug and no change to be expected)

    —-

    The issue with the detector (discovered poi showing up again) has been fixed with 10.1.
     
    #18

Share This Page