Alien Core Replacement, Server Admin

Discussion in 'Multiplayer Meeting Room' started by DC_Sparx, Feb 17, 2017.

  1. DC_Sparx

    DC_Sparx Lieutenant

    Joined:
    Feb 1, 2017
    Messages:
    49
    Likes Received:
    18
    I searched the google machine, didn't find an answer to this. If I am placing an Alien base, how do I swap out the Alien Core for a regular one so I can edit the structure again?

    Thanks in advance!
     
    #1
  2. N99024

    N99024 Captain

    Joined:
    Sep 6, 2015
    Messages:
    369
    Likes Received:
    451
    wouldn't the solution to this be just to destroy the alien core, and then place the player core in?

    But there is a command that allows you to access stuff within the base, I'm not sure about editing it though.

    try "godmode invisible" without * " * and see if you can do anything on the base with it.
     
    #2
    DC_Sparx likes this.
  3. oojimaflip

    oojimaflip Captain

    Joined:
    Oct 6, 2016
    Messages:
    719
    Likes Received:
    1,387
    Maintain TWO copies of any structures you use to make alien POIs.

    The first is the one you work on, make modifications on. It contains a player core.

    The second is just a copy, with an Alien core.

    I never overwrite a player structure with an alien one, because you can't go back without some blueprint sorcery!
    Hope that helps! :)
     
    #3
  4. DC_Sparx

    DC_Sparx Lieutenant

    Joined:
    Feb 1, 2017
    Messages:
    49
    Likes Received:
    18
    Well, that's kind of what I do. I use a creative world locally to create the structure the way I want it, without spawners, turrets or Alien barrels. I then blueprint it, and plop it into my server world for players, I add an Admin core to power it, place the spawners and stuff, make sure it works like I want it to, then swap the admin out for a player so I can zap it, and then place the alien core. However, since I am in the Admin faction, I can't "destroy" the Alien core unless I use the "destroy" console command, but that explodes the entire structure and releases spawned aliens into the wild. As far as the godmode invisible command, yeah, been there done that a lot, I create the structure in godmode so I can float through the sturcture, but it still won't let me destroy the alien core.
     
    #4
  5. DC_Sparx

    DC_Sparx Lieutenant

    Joined:
    Feb 1, 2017
    Messages:
    49
    Likes Received:
    18
  6. DC_Sparx

    DC_Sparx Lieutenant

    Joined:
    Feb 1, 2017
    Messages:
    49
    Likes Received:
    18
    Okay, no I didn't figure this out like I thought I did. I was "working on" the trading station on Akua and accidentally punched a hole in the wall of the trading station. No combination of cores or factions allowed me to place the block back down. It doesn't make sense to me that I could take a block off but not add it back.

    Any Suggestions?
     
    #6
  7. DC_Sparx

    DC_Sparx Lieutenant

    Joined:
    Feb 1, 2017
    Messages:
    49
    Likes Received:
    18
    @TvM, dude, thanks... I finally tried it, that was my problem. Godmode invisible, I couldn't see how that vs regular godmode made any difference.
     
    #7
  8. ButCheR

    ButCheR Ensign

    Joined:
    Mar 16, 2018
    Messages:
    16
    Likes Received:
    2
    faction allow Adm <your_id> - Allow yourself to faction Admin
    faction allow Aln <your_id> - Allow yourself to faction Alien

    Replaceblocks <id adm structure> CorePlayerAdmin Core - replace Adm Core to your Core
    Replaceblocks <id adm structure> CoreEnemy Core - replace Alien Core to your Core
    Now your building, change it, then return it, swapping the words.

    P.S. The building ID can be found by including Debug Information (di)
     
    #8
  9. ASTIC

    ASTIC Commander

    Joined:
    Dec 11, 2016
    Messages:
    265
    Likes Received:
    212
    In "gm iv" (godmode invisible) together with "im" (itemmenu) you can simply replace the player(admin)core with an alien(admin)core (search for "alien" in the itemmenu) and back again.

    Exception: It is a regenerable basis then there are various restrictions and traps to note.

    The "replaceblocks" command: This should only be used in creative and not on a server! https://empyrion.gamepedia.com/Replace_Blocks_Command
     
    #9

Share This Page