Custom Playfields by Vexray

Discussion in 'Planets & Playfields' started by Vexray, Jul 17, 2016.

  1. Amalek

    Amalek Lieutenant

    Joined:
    Nov 21, 2016
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1

    Your awesome, I followed the link on playfields and it was layer 0 and other issues with that. I was able to fix all the effected planets. My only other issue left if getting double or floating terrain. It look almost like the planet is generating 2 or 3 different terrains only when entering the planet. If you log in on the planet it loads the playfield fine. I am looking closer at the biome code but any help would be great.

    Thanks again for all your help so far.
     
    #181
  2. Amalek

    Amalek Lieutenant

    Joined:
    Nov 21, 2016
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    Awesome, thank you for the great planets, peeps on my server love them.
     
    #182
  3. Amalek

    Amalek Lieutenant

    Joined:
    Nov 21, 2016
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    Here is the biome code for one of the planets with the overlapping biome textures when entering from orbit.

    MainBiome:
    Textures:
    - [ SandBeach, 1 ]
    - [ SandYellow03Clay, 3 ]
    - [ RockGrey08, 0 ]
    - [ BedrockLava, 2 ]
    Decorations:
    - [ RocksmallA02, 0.1 ]
    - [ RocksmallC01, 0.1 ]
    SubBiomes:
    - Altitude: 49
    Textures:
    - [ StoneBeach, 27 ]
    - Altitude: 62
    Textures:
    - [ SandBeach, 20 ]
    Decorations:
    - [ OmicronPalm, .2 ]
    - [ RocksmallA02, 0.2 ]
    - [ RocksmallC01, 0.2 ]
    - Altitude: 255
    Textures:
    - [ Grass02Cliff, 255 ]
    # Biome Definition and Main Decoration
    Biome:
    # Water
    - Altitude: [ 3, 31 ]
    Slope: [ 0, 25 ]
    BiomeClusterData:
    - Name: "SmallLake"
    Id: 1
    ClusterSize: 0
    NbOfClusters: 0
    Decorations:
    - [ CoralBig01, 1]
    - [ Hydrilla2, 3]
    - [ SeaWeed02-04, 3]
    - [ RealRock1Water, 2]
    - [ RealRock5Water, 1]
    - [ CrystalStraight, 0.5]
    Grass:
    - Name: "GrassGreen01"
    Density: 500
    YScale: 1
    Preset: "GrassDense"
    - Name: "GrassGreen01"
    Density: 500
    YScale: 1.5
    Preset: "GrassPatches"
    - Altitude: [ 21, 42 ]
    Slope: [ 0, 20 ]
    BiomeClusterData:
    - Name: "SmallLake"
    Id: 1
    ClusterSize: 0
    NbOfClusters: 0
    Decorations:
    - [ OmicronPlant, 5]
    Grass:
    - Name: "GrassGreen01a"
    Density: 800
    YScale: 0.8
    Preset: "GrassDense2"
    - Altitude: [ 32, 45 ]
    Slope: [ 0, 25 ]
    BiomeClusterData:
    - Name: "SmallLake"
    Id: 1
    ClusterSize: 0
    NbOfClusters: 0
    Decorations:
    - [ RealRock1Water, 0]
    Grass:
    - Name: "GrassGreen03a"
    Density: 800
    YScale: 0.8
    Preset: "GrassDense2"
    - Altitude: [ 0, 45 ]
    Slope: [ 0, 180 ]
    BiomeClusterData:
    - Name: "SmallLake"
    Id: 1
    ClusterSize: 0
    NbOfClusters: 0
    Decorations:
    - [ RealRock1Water, 0]
    # Lower Plains
    - Altitude: [ 45, 60 ] # Altitude between which biome lays
    Slope: [ 0, 50 ] # Slope for biome
    BiomeClusterData:
    - Name: "DesertLowPlains" # Name of biome
    Id: 2 # ID of biome
    ClusterSize: 0
    NbOfClusters: 0
    Decorations:
    - [ OmicronPalm, .7]
    - [ OpuntiaCactus, .3 ]
    - [ WeepingPalm1, 1]
    - [ EggPlant, .5]
    - [ InsanityPepper, 0.5]
    - [ CobraLeavesPlant, 0.5]
    - [ CattailWinter, 0.8]
    Grass:
    - Name: "GrassBrown02a"
    Density: 500
    YScale: 0.8
    Preset: "GrassDense2"
    - Altitude: [ 60, 75 ]
    Slope: [ 0, 20 ]
    BiomeClusterData:
    - Name: "DesertLowPlains"
    Id: 2
    ClusterSize: 70
    NbOfClusters: 35
    Decorations:
    - [ EggPlant, .5]
    - [ InsanityPepper, 0.5]
    - [ CobraLeavesPlant, 0.5]
    - [ CattailWinter, 0.8]
    Grass:
    - Name: "GrassGreen03a"
    Density: 500
    YScale: 0.8
    Preset: "GrassDense2"
    - Name: "DesertThicket"
    Id: 2
    ClusterSize: 0
    NbOfClusters: 0
    Decorations:
    - [ Cactus1, .5]
    - [ Cactus2, .5]
    - [ Cactus3, .35]
    - [ BulbShroom, 1]
    - [ DesertPlant20, 0.5]
    - [ ClusterShroom, 1]
    - [ CoralStone04-03, .25]
    - [ DesertRockLarge, 0.01]
    - [ DesertRockMedium1, 0.01]
    - [ DesertRockMedium2, 0.01]
    Grass:
    - Name: "GrassBrown02a"
    Density: 400
    YScale: 0.8
    Preset: "GrassDense2"
    - Altitude: [ 45, 75 ]
    Slope: [ 0, 25 ]
    BiomeClusterData:
    - Name: "DesertLowPlains"
    Id: 2
    ClusterSize: 0
    NbOfClusters: 0
    Decorations:
    - [ RealRock1, 0]
    - Altitude: [ 35, 55 ]
    Slope: [ 0, 180 ]
    BiomeClusterData:
    - Name: "DesertLowPlains"
    Id: 2
    ClusterSize: 0
    NbOfClusters: 0
    Decorations:
    - [ Cactus1, 0.25]
    - [ RealRock1, 0, 1]
    # Higher Plains
    - Altitude: [ 55, 80 ]
    Slope: [ 0, 20 ]
    BiomeClusterData:
    - Name: "DesertHighPlains"
    Id: 3
    ClusterSize: 60
    NbOfClusters: 20
    Decorations:
    - [ Cactus1, 1]
    - [ AlienPalmTree, 1]
    - [ AlienPalmTreeHarvested, 2]
    - [ AlienPlantTube1, 1]
    - [ DesertRock1, 1]
    Grass:
    - Name: "GrassBrown02a"
    Density: 800
    YScale: 0.65
    Preset: "GrassPatches4"
    - Name: "DesertHighPlains"
    Id: 3
    ClusterSize: 30
    NbOfClusters: 6
    Decorations:
    - [ Boulder1, 0.1]
    - [ Cactus1, 0.1]
    - [ DesertRock1, .5]
    - [ DesertRock2, 0.5]
    - [ AlienPlantReef2, 5]
    - [ AlienPlantSpike1, 3]
    - [ AlienPlant05, 3]
    Grass:
    - Name: "GrassBrown02a"
    Density: 800
    YScale: 0.65
    Preset: "GrassPatches4"
    - Name: "DesertHighPlains"
    Id: 3
    ClusterSize: 0
    NbOfClusters: 0
    Decorations:
    - [ Cactus1, 0.03]
    - [ AlienBushRedFronds, 0.015]
    - [ DesertPlant20, 0.03]
    - [ Snakeweed, 0.1]
    - [ Cactus1, 0.03]
    - [ OpuntiaCactus, 0.03]
    - [ ScalyPods, 0.08]
    - [ AlienPlantTube1, 0.1]
    - [ Boulder1, 0.003]
    - [ Boulder2, 0.003]
    - [ Boulder3, 0.003]
    - [ Boulder4, 0.003]
    - [ Boulder5, 0.003]
    Grass:
    - Name: "GrassBrown02a"
    Density: 200
    YScale: 0.8
    Preset: "GrassPatches4a"
    - Altitude: [ 55, 80 ]
    Slope: [ 0, 27 ]
    BiomeClusterData:
    - Name: "DesertHighPlains"
    Id: 3
    ClusterSize: 0
    NbOfClusters: 0
    Decorations:
    - [ Cactus1, 0.1]
    - [ RealRock1, 0]
    Grass:
    - Name: "GrassGreen01"
    Density: 300
    YScale: 0.65
    Preset: "GrassPatches4"
    - Altitude: [ 55, 80 ]
    Slope: [ 0, 180 ]
    BiomeClusterData:
    - Name: "DesertHighPlains"
    Id: 3
    ClusterSize: 0
    NbOfClusters: 0
    Decorations:
    - [ RealRock1, 0]
    # Mountains
    - Altitude: [ 80, 140 ]
    Slope: [ 0, 25 ]
    BiomeClusterData:
    - Name: "Mountains"
    Id: 4
    ClusterSize: 0
    NbOfClusters: 0
    Decorations:
    - [ AlienPlantPod2, 1]
    - [ DesertPlant20, 0.5]
    - [ OpuntiaCactus, 0.5]
    - Altitude: [ 80, 250 ]
    Slope: [ 0, 180 ]
    BiomeClusterData:
    - Name: "Mountains"
    Id: 4
    ClusterSize: 0
    NbOfClusters: 0
    Decorations:
    - [ Cactus2, 2]
    Grass:
    - Name: "GrassGreen01"
    Density: 100
    YScale: 0.65
    Preset: "GrassPatches4"
     
    #183
  4. Amalek

    Amalek Lieutenant

    Joined:
    Nov 21, 2016
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    I am pretty sure it is an issue with deco layers overlapping I am just not familiar enough with the coding to see the error. I am just making minor changes in hopes I find the error. I had a poi spawn in the sand layer down a deep square hole in the middle of a mountain range biome.
     
    #184
  5. Amalek

    Amalek Lieutenant

    Joined:
    Nov 21, 2016
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    I have isolated the issue with multiple biomes overlapping. When I remove the following lines the planet looks normal upon entering. Howerver my original issue with the hollow planets returns. This fix was adding the layer 0 which was missing originally. Is there addition code required to go with the added layer 0 and or 3?
    - [ SandYellow03Clay, 3 ]
    - [ RockGrey08, 0 ]
     
    #185
  6. Xango2000

    Xango2000 Captain

    Joined:
    Jun 15, 2016
    Messages:
    385
    Likes Received:
    202
    if this is in the main texture section layer zero is mandatory. so is layer two.
    two is the bedrock
    zero is the default texture to be used when nothing else is in any particular area.
     
    #186
    Last edited: Jan 8, 2017
  7. Sumptin

    Sumptin Ensign

    Joined:
    Jun 14, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Any word if this is 5.1.1 compatible? I host a server with a few friends on it and we'd love to add these planets to expand our game!

    Regardless, it's an awesome project and I applaud your efforts, Vexray. So much promise in this game!
     
    #187
  8. joemorin73

    joemorin73 Captain

    Joined:
    Aug 24, 2016
    Messages:
    319
    Likes Received:
    170
    If you use the ones I updated, should be fine. Using them as we speak.
     
    #188
  9. Sumptin

    Sumptin Ensign

    Joined:
    Jun 14, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Excellent! Thank you kindly, Joe!
     
    #189
  10. Sumptin

    Sumptin Ensign

    Joined:
    Jun 14, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joe!

    Would you mind sharing what ram usage your server runs at? In this thread, a previous post stated that it was taking 30gigs of ram to run all of the Vexray planets. As I'm using a hosting provider (Citadel) I don't believe I'll have the ability to use that large of a pool.

    Thanks again for your answer and sharing your experience, Joe!

    - Sumptin
     
    #190
  11. joemorin73

    joemorin73 Captain

    Joined:
    Aug 24, 2016
    Messages:
    319
    Likes Received:
    170
    Server we are running has 72GB of ram.
     
    #191
  12. Sumptin

    Sumptin Ensign

    Joined:
    Jun 14, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Thanks for the info, Joe! I've been able to get your fixed version of the planets working on a local game (thank you), but the map is very...odd...using Vexray's sector.yaml file. Many of the planets are within 5AU of each other. There may be some map size limitation I'm just not aware of so perhaps that's the reason. I'm looking to move things around a bit and we'll see if I can get something workable.

    In the mean time, if anyone has a few of these planets added and cares to share their Sector file, I'd appreciate it. Our group (8ish players) are really enjoying the game and are hounding me to add the new planets so they can explore a bit more.
     
    #192
  13. joemorin73

    joemorin73 Captain

    Joined:
    Aug 24, 2016
    Messages:
    319
    Likes Received:
    170
    I don't use Vexray's sector file. I modified a pre 5.x sector file by adding the Vexray planets and adding them in their own places. Takes a little time and patience, but it does work in the end.

    You can also try using the EPG tool to help.
     
    #193
  14. Sumptin

    Sumptin Ensign

    Joined:
    Jun 14, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Exactly what I'm doing now. A bit tedious but I certainly have a better understanding of the sector file thanks to editing it by hand and using the EPG to visualize placement.
     
    #194
  15. DC_Sparx

    DC_Sparx Lieutenant

    Joined:
    Feb 1, 2017
    Messages:
    36
    Likes Received:
    12
    Thanks for the config, I just loaded them on a new server. Gave proper creds in the comments section. Nice Work!!
     
    #195
  16. Quarior

    Quarior Commander

    Joined:
    Sep 30, 2016
    Messages:
    72
    Likes Received:
    28
    The first image represents the map of the planet in the game and by default, I do not see which planet it can match because I do not recognize Akua.
    Have you made your own map (raw format) and if yes, how did you do it ?
    What software do you use to open the file and edit it ?
     
    #196
  17. DC_Sparx

    DC_Sparx Lieutenant

    Joined:
    Feb 1, 2017
    Messages:
    36
    Likes Received:
    12
    Would there be a reason why the in game Auto Miner couldn't be placed over an ore deposit on Andromida?
     
    #197
  18. joemorin73

    joemorin73 Captain

    Joined:
    Aug 24, 2016
    Messages:
    319
    Likes Received:
    170
    I might know why. I believe Andromeda is the playfield with a thin layer of Erestrum. This might need to be removed to let AMDs work properly.
     
    #198
  19. Tbosh

    Tbosh Commander

    Joined:
    Dec 16, 2016
    Messages:
    49
    Likes Received:
    20
    Yes Andromeda is the planet with a layer of erestrum.

    Was the ore deposit depleted? Did you already have a autominer down? Did you try a relog?
     
    #199
  20. joemorin73

    joemorin73 Captain

    Joined:
    Aug 24, 2016
    Messages:
    319
    Likes Received:
    170
    And more importantly, were you trying to put an AMD on a gold deposit? (It won't work.)
     
    #200

Share This Page