Not a bug No Carbon Rocks on Startplanet

Discussion in 'Archive (Read Only)' started by bodenhornisse, Jun 18, 2022.

  1. bodenhornisse

    bodenhornisse Ensign

    Joined:
    Jun 18, 2022
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    For more information see here Bug Report Template

    Build:v 1.8.1 3843
    Mode: Survival
    Mode:

    SERVER NAME: Bastelbude
    Server IP-address 89.163.192.164:10200
    No Pass
    SEED-ID: 1011345

    On my own rental game Server the current version is v1.8.1 3843.
    Unfortunately, no carbon rocks are present on the starting planets such as Sudrystelerit.

    The last hotfix talked about: Added Carbon Rocks to Itaka and Korro.

    The same apparently also applies to this starting planet Sudrystelerit.

    Does anyone alse have problems like this? Please tell me how i can fix the problem myself or fix this problem with an update.

    Thanks
     
    #1
  2. Escarli

    Escarli Rear Admiral

    Joined:
    Dec 13, 2019
    Messages:
    1,221
    Likes Received:
    1,288
    what scenario are you using for your server?
     
    #2
  3. bodenhornisse

    bodenhornisse Ensign

    Joined:
    Jun 18, 2022
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    GameConfig:
    GameName: NewGame_0 # Determines name of the save game
    Mode: Survival # Survival or Creative
    Seed: 1011345 # The seed determines how the world is procedurally generated - the same seed means the same world
    CustomScenario: Default Multiplayer # Enable custom scenario. Name of custom scenario from folder Content\Scenarios
    #(Dawn of Galaxy , Default Akua-Omicron , Default Random , Invader vs Defender , Shadows of Starlight )
     
    #3
  4. Taelyn

    Taelyn Administrator Staff Member Community Manager

    • Developer
    • Administrator
    Joined:
    Oct 4, 2021
    Messages:
    534
    Likes Received:
    992
    You are playing an oudated version. Default Multiplayer has no starting planet called "Sudrystelerit" any more

    Verfy the files and wipe the SaveGame
     
    #4
    Pach likes this.
  5. bodenhornisse

    bodenhornisse Ensign

    Joined:
    Jun 18, 2022
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I have now reinstalled the server again and started a new savegame.

    However, the "Sudrystelerit" planet is still included.
    The server config says:

    ----------------------------
    GameConfig:
    GameName: NewGame_0
    # Determines name of the save game

    Mode: Survival
    # Survival or Creative

    Seed: 1011345
    # The seed determines how the world is procedurally generated - the same seed means the same world

    Custom Scenario: Default Multiplayer
    # Enable custom scenario. Name of custom scenario from folder Content\Scenarios
    #(Dawn of Galaxy , Default Akua-Omicron , Default Random , Invader vs Defender , Shadows of Starlight )
    -----------------------------

    The Content\Scenarios folder is empty

    When I FTP to the BuildNumber.txt file on the server it says: 3843 "v1.8.1"; //cVersionType

    so it's the latest version right?
     
    #5
  6. Taelyn

    Taelyn Administrator Staff Member Community Manager

    • Developer
    • Administrator
    Joined:
    Oct 4, 2021
    Messages:
    534
    Likes Received:
    992
    You are not wipeing the SaveGame

    Reinstalling the server wont wipe it. You need to do this your self

    If Content/Scenarios is empty then you do not get the right files
    There should be default scenarios there.

    Best is to contact your host and figuer there out what the problem is
     
    #6
    Pach likes this.

Share This Page