[TOOL] Savegame Transfer Tool - Copy bases/ships from one game to another

Discussion in 'The Hangar Bay' started by byo13, Oct 23, 2020.

  1. byo13

    byo13 Captain

    Joined:
    Jul 13, 2020
    Messages:
    434
    Likes Received:
    645
    Thanks for letting me know.

    Are both saves using the same scenarios?
    If yes and RE gets updated between saves and changes block/item data there's not much I can do unfortunately. I can't guarantee items will be the same between scenario versions or different configs.
    I've been playing Project Eden and moving multiple ships/bases from vanilla to PE and vice versa with no issues.
    I'm going to test those items you mentioned to find out more about it.
     
    #121
  2. Myrmidon

    Myrmidon Rear Admiral

    Joined:
    Mar 26, 2016
    Messages:
    2,133
    Likes Received:
    2,353
    There has been ID change for vanilla game also. Some time between 1.5.xx versions. SO even vanilla was affected.
     
    #122
    byo13 likes this.
  3. byo13

    byo13 Captain

    Joined:
    Jul 13, 2020
    Messages:
    434
    Likes Received:
    645
    @Myrmidon Could you please send me both saved games (the v1.5 and the v1.5.3) if they're not too big? :)
    Just tested here and it works fine. I'm trying to understand if it's something unique to that Linux compatibility layer or not.

    Also could you please tell me what version of the tool you're using in that screenshot? Thanks a lot.
     
    #123
  4. Myrmidon

    Myrmidon Rear Admiral

    Joined:
    Mar 26, 2016
    Messages:
    2,133
    Likes Received:
    2,353

    Here is the link for the save games https://www.dropbox.com/s/hq243oez3t4vblx/Empyrion test copy tool.7z?dl=0

    I can not make the tool work anymore on linux, for reasons I can not pinpoint yet. It used to work last week. Again the only thing it could not copy was from 1.5.0 to any newer version aka 1.5.2, 1.5.3. If I was trying to copy from 1.5.1. to 1.5.3 it worked fine. The version of the tool I use is the latest

    PS I mean the tool runs but while I hit "execute" button it hangs and I need to kill the process.

    upload_2021-9-7_19-55-22.png
     
    #124
    Last edited: Sep 7, 2021
  5. byo13

    byo13 Captain

    Joined:
    Jul 13, 2020
    Messages:
    434
    Likes Received:
    645
    @Myrmidon Thanks a lot!
    Could you please test it with this version below?

    Also, about your Linux issue, is there something I can do on my side to help?
     

    Attached Files:

    #125
  6. Myrmidon

    Myrmidon Rear Admiral

    Joined:
    Mar 26, 2016
    Messages:
    2,133
    Likes Received:
    2,353
    The same. When I hit "execute" it hangs. For the linux I am not sure you can help I do not know the issue myself to ask the right question.
     
    #126
  7. Myrmidon

    Myrmidon Rear Admiral

    Joined:
    Mar 26, 2016
    Messages:
    2,133
    Likes Received:
    2,353
    @byo13 . I switched to windows now and I tested the latest version of the tool . Again in windows it hags also when I hit "execute". I avoided using Prject eden. Just vanilla saves this time.


    Also forgot to mention that I use a local altered Project eden scenario. Under scenarios folder of Empyrion I merged Project eden latest version with config files from Craftable Epics scenario. The link of the scenario is here
     
    #127
    byo13 likes this.
  8. Homunk

    Homunk Lieutenant

    Joined:
    Mar 22, 2020
    Messages:
    73
    Likes Received:
    24
    Since some time ago, I do have the same problem. The tool hangs after hitting "execute" and I have to kill it. If I remember right, it started after an update of EGS, but I can't remember which. I think, it was 1.5.7.
    I use Win 10 and play Reforged Eden as single player.

    I hope you find the problem and you are able to fix it.;)
     
    #128
    byo13 likes this.
  9. Myrmidon

    Myrmidon Rear Admiral

    Joined:
    Mar 26, 2016
    Messages:
    2,133
    Likes Received:
    2,353



    @byo13 Why dont't you take a look at the console when you start any save game? It shows something in red about solar ids etc. I remember now that the solar ids where removed and added new ones. Many ids where changed when you were away from the game.

    Also why not continue the conversation on discord? Under the #scenarios and mods channel of Empyrion?
     
    #129
    Last edited: Sep 7, 2021
    byo13 likes this.
  10. Homunk

    Homunk Lieutenant

    Joined:
    Mar 22, 2020
    Messages:
    73
    Likes Received:
    24
    @Myrmidon
    I am not sure why you quoted my post. Anyhow, as much as I know about new solar panels is, that in RE those on CVs were replaced and of course I updated them. Or did I miss something?
    Contnue which converstion on discord? I never started one there.

    Ok, I just saw you started the conversation on discord.

    And a nice day for you too :)
     
    #130
    byo13 likes this.
  11. Myrmidon

    Myrmidon Rear Admiral

    Joined:
    Mar 26, 2016
    Messages:
    2,133
    Likes Received:
    2,353

    My bad, you are right, forgive me. It is late night here and I am doing many things at once. I suppose I payed little attention. But you are right with your remarks.
     
    #131
  12. byo13

    byo13 Captain

    Joined:
    Jul 13, 2020
    Messages:
    434
    Likes Received:
    645
    v0.6.9
    FIXED: Freeze with newer EGS versions when clicking "Execute". Please let me know if there's any incompatibility.​
     
    #132
    Last edited: Sep 8, 2021
    Sup and Homunk like this.
  13. Homunk

    Homunk Lieutenant

    Joined:
    Mar 22, 2020
    Messages:
    73
    Likes Received:
    24
    @Myrmidon
    No problem, all good. :)

    And have a nice day.. ;)
     
    #133
    byo13 likes this.
  14. Homunk

    Homunk Lieutenant

    Joined:
    Mar 22, 2020
    Messages:
    73
    Likes Received:
    24
    @byo13
    Seems to work .. :) Good job. :thumpUp: Thank you
     
    #134
    byo13 likes this.
  15. Myrmidon

    Myrmidon Rear Admiral

    Joined:
    Mar 26, 2016
    Messages:
    2,133
    Likes Received:
    2,353
    It worked fine in experimental with old saves from back 1.5.0

    :thumpUp1:
     
    #135
    byo13 likes this.
  16. byo13

    byo13 Captain

    Joined:
    Jul 13, 2020
    Messages:
    434
    Likes Received:
    645
    #136
  17. [TOG] Xukisy

    [TOG] Xukisy Ensign

    Joined:
    Oct 15, 2020
    Messages:
    19
    Likes Received:
    5
    @byo13 Does the tool work for Dedicated Servers both running Reforged Eden?

    I'm trying to copy a base from 1 Save to a new save. Both running in the latest EGS version and the Transfer tool is hanging and consuming more and more RAM as it runs.

    upload_2021-10-1_21-24-36.png
     
    #137
    byo13 likes this.
  18. Myrmidon

    Myrmidon Rear Admiral

    Joined:
    Mar 26, 2016
    Messages:
    2,133
    Likes Received:
    2,353

    Looks like it did not read the blueprint on the right for some reason.....(shows Blueprint : None). Are you sure you have the latest version?
     
    #138
    byo13 likes this.
  19. [TOG] Xukisy

    [TOG] Xukisy Ensign

    Joined:
    Oct 15, 2020
    Messages:
    19
    Likes Received:
    5
    I have version 0.6.9
     
    #139
    byo13 likes this.
  20. byo13

    byo13 Captain

    Joined:
    Jul 13, 2020
    Messages:
    434
    Likes Received:
    645
    Could you please send me your source game in a zipped format?
    I'm not sure how it would work for dedicated servers as the tool was written from a single player/coop system.
    Just to be sure, the game is totally closed (server is off) when the tool is running, right? The database must not be blocked.
     
    #140
    Last edited: Oct 7, 2021

Share This Page